u-nimechchyni-vidkryvaiut-damby-vodoskhovyshch-shchob-zakhystytys-vid-povenei

У Німеччині відкривають дамби водосховищ, щоб захиститись від повеней

 • 28252 переглядiв

Саксонія-Ангальт відкриває дамбу Претцінер для зменшення ризиків повеней; Тюрінгія може відкрити дамбу Хельме через високий рівень води в річці.

Ситуація з повенями продовжує тримати в неспокої деякі федеральні землі країни. Щоб розрядити ситуацію державне управління з питань захисту від повеней дозволило відкрити водосховищу в Саксонія-Ангальт; також розглядає можливість відкриття дамби Тюрінгія, передає УНН із посиланням на Mitteldeutscher Rundfunk.

Деталі

У Саксонії-Ангальт, в окрузі Магдебурга, були проведені роботи з відкриття дамби Претцінер довжиною приблизно 135 метрів. Востаннє це водосховище було відкрито в червні 2013 року. За відкриттям греблі слідкували сотні глядачів.

Інтенсивні опади останніх тижнів призвели до значного підйому рівня води в річках по всій землі, а це означає, що через десять років після повені століття дамбу Претцінер вперше доведеться відкрити

- повідомив міністр навколишнього середовища землі Саксонія-Ангальт Армін Віллінгманн.

Також федеральна земля Тюрінгія розглядає можливість відкриття дамби Хельме – там є загроза прориву. Як повідомили виданню MDR у Міністерстві внутрішніх справ Тюрингії, місто Менхпфіффель-Ніколаусріт знаходиться під загрозою. Представники влади землі обговорюють, чи варто спеціально відкривати дамбу.

Жахлива аварія на автомагістралі поблизу Стамбула за участю 7 транспортних засобів: 10 загиблих, 59 поранених28.12.23, 12:16

Ситуація станом на вечір 28 грудня.

 Згідно з останнім прогнозом, гідрологи не очікують спаду Ельби до п'ятниці, - про це повідомив речник Державного управління з питань навколишнього середовища.

Разом з тим, ситуація з повенями залишається напруженою в багатьох частинах Нижньої Саксонії. Рівень води все ще перевищує найвищу межу звітності в південній частині штату.

  • У Ходенгагені, Нижня Саксонія, через повінь евакуювали вольєри в парку Серенгеті, оскільки вода прямувала в деякі стайні з понад 200 мавпами. За даними парку, значні частини території затоплені.
  • Через повінь на Аллері близько 300 людей у ​​нижній саксонській громаді Вінзен були змушені покинути свої домівки. Рівень води на деяких вулицях піднявся приблизно до 40-50 сантиметрів, тому електрику вимкнули з міркувань безпеки
  • Повінь пошкодила дамби поблизу Вердена. Як повідомила пожежна служба в четвер, у кількох місцях є так звані витоки димової води.
  • Віндехаузен був затоплений на Різдво талими водами з річки Зорге та ґрунтовими водами, які піднялися вгору. За словами мера, на Різдво вода на вулицях була близько 70 сантиметрів. 400 із 500 жителів пішли на заклик добровільно евакуюватися.
  • У Північному Рейні-Вестфалії численні дамби також залишаються під спостереженням.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що ситуація з паводками у деяких частинах Німеччини залишається напруженою.

Ознак повного полегшення паводкової ситуації поки що немає.

Ісламістська група, ймовірно, планувала напад на Кельнській собор у Німеччині: підозрюється таджик, якого взяли під варту у Везелі28.12.23, 18:46

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон частково знеструмлений після ворожої атаки - МВА

     • 28234 переглядiв

    рф запланувала чергову гібридну кампанію проти України

     • 31559 переглядiв

    Херсон під вогнем окупантів: у місті лунають вибухи

     • 27977 переглядiв

    "Деолігархізація" облгазів завершена

     • 120982 переглядiв