u-nimechchyni-proponuiut-skasuvaty-dopomohu-dlia-bezrobitnykh-bizhentsiv-z-ukrainy

У Німеччині пропонують скасувати допомогу для безробітних біженців з України

 • 33760 переглядiв

Карстен Ліннеманн, генсек ХДС, пропонує скасувати грошову допомогу українським біженцям, які не працюють офіційно. Він вважає, що нинішня система базового доходу несправедлива і потребує змін.

Генеральний секретар німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн пропонує скасувати грошову допомогу деяким українським біженцям. Насамперед йдеться про українців, які не працюють офіційно. Про це пише УНН з посиланням на інтерв'ю політика для медіагрупи Funke.

Деталі

За його словами, в Німеччині "шестизначна кількість людей принципово не бажає працювати". На його думку, держава повинна виходити з того, що вони потребують допомоги.

Зменшення виплат на 10, 20 чи 30 відсотків недостатньо. Потрібно повністю скасувати базову допомогу

- переконаний посадовець. 

Ліннеманн вважає, що Німеччині потрібні зміни у політиці. Він зазначив, що хоче "справедливої системи соціальної підтримки, а базовий дохід нині - несправедливий".

"У ЄС сотні тисяч потенційних новобранців": глава МЗС Польщі вважає, що Європа може стимулювати українців для повернення додому25.07.24, 20:31

Ми повинні обговорити, чому в багатьох європейських країнах понад 50 відсотків українців працюють, а в Німеччині - лише 25 відсотків. Існує явний брак стимулів для того, щоб швидко взятися за роботу

- підкреслив представник ХДС.

Ліннеманн наголосив, що українці захищають свободу німців, але при цьому він вважає, що якщо є допомога, то вона пов'язана з взаємними діями, які охоплюють зокрема працевлаштування.

Нагадаємо

Україна та ООН посилюють співпрацю, щоб створювати умови для повернення українців. З цією метою Управління Верховного комісара ООН у справах біженців розробило платформу для українських біженців та переселенців під назвою "Україна - це Дім".

Популярні

Новини по темі

Рейтинг Камали Гарріс зріс до 43% – ЗМІ

 • 17699 переглядiв

Україна підготує мирний план до листопада - Зеленський

 • 74101 переглядiв

Олімпіада-2024: Марта Костюк виграла дебютний матч

 • 17013 переглядiв