u-nimechchyni-obstrilialy-shtab-kvartyru-partii-olafa-sholtsa-shcho-vidomo

У Німеччині обстріляли штаб-квартиру партії Олафа Шольца: що відомо

 • 20807 переглядiв

За кілька тижнів до земельних виборів у німецькій Саксонії невідомі обстріляли штаб-квартиру партії СДПН у Дрездені, передає УНН із посиланням на Bild.

Деталі

Офіс соціал-демократів у Саксонії знаходиться у старому місті Дрездена, будівля розташована поряд із місцевим парламентом на річці Ельба.

Кульові отвори у вікнах на третьому поверсі поліцейські виявили ще наприкінці червня, проте відомо про це стало лише зараз.

"Згідно з результатами розслідування, пошкодження могли бути завдані вогнепальною зброєю. Однак самі кулі поки що не знайдені", - повідомив представник поліції Карстен Єгер.

За інформацією правоохоронців, отвори у склі відповідають калібру близько п'яти міліметрів. Розслідування інциденту взяла він служба державної безпеки Німеччини.

Сам факт, що на даний момент не можна виключити політичний мотив такого злочину, спонукав нас розглянути питання про вжиття додаткових заходів безпеки. Але ясно одне: нас не залякати за жодних обставин", — сказав BILD лідер СДПН у Саксонії Хеннінг Хоманн.

На початку травня у Дрездені члени правоекстремістського угрупування Erblandrevolte напали на політика від СДПН Маттіаса Екке — він у цей час розклеював агітаційні плакати, присвячені виборам до Європейського парламенту. Екке доправили до лікарні з переломом очниці та вилиці. Поліція затримала нападників, зараз вони чекають на суд.

Нагадаємо

Соціал-демократична партія Німеччини (СДП) - німецька лівоцентристська та ліберальна політична партія з ідеологією соціал-демократії в основі. Найстаріша політична партія Німеччини. Поряд із блоком ХДС/ХСС є однією з найбільших партій у новітній історії Німеччини.

Олаф Шольц - німецький політик і державний діяч, член Соціал-демократичної партії, Федеральний канцлер Німеччини з 8 грудня 2021 року.

Популярні

Новини по темі

Залужний вже вирушив до Великої Британії - ЗМІ

 • 26268 переглядiв