ukenru
u-nbu-rozpovili-chi-ochikuvati-zatrimki-chergovogo-transhu-mvf

У НБУ розповіли, чи очікувати затримки чергового траншу МВФ

 • 8663 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. У Національному банку України не знають, яким буде рішення Міжнародного валютного фонду щодо чергового траншу, але затримки з фінансуванням вже були і не мали суттєвого впливу на економіку. Водночас українська сторона робить усе для виконання умов програми МВФ. Про це заявив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, передає УНН з посиланням на прес-службу НБУ.

"Ми не знаємо, яким буде рішення МВФ. Затримки з фінансуванням вже були і в минулі роки, хоча вони і не мали суттєвого впливу на економіку. Але звичайно Україна повинна збільшувати темпи реформ. З нашої сторони, робимо все для виконання умов програми МВФ", - вказав Сологуб, говорячи про те, чи варто очікувати затримки чергового траншу МВФ.

Рада Міжнародного валютного фонду 18 грудня 2018 року узгодила нову кредитну програму Stand-By для України на 14 місяців. Перший транш у 1,4 млрд доларів за новою програмою Україна отримала 21 грудня. Загальний обсяг фінансування у межах нової кредитної програми - 3,9 млрд доларів. Так, цього року Україна очікує від МВФ ще 2,5 млрд доларів.

Нагадаємо, у Національному банку України впевнені, що зможуть забезпечити цінову і фінансову стабільність незалежно від результатів виборів.

Українські Національні Новини

Економіка