ukenru
u-nabu-vvazhayut-scho-ofis-genprokurora-khoche-zabrati-u-nikh-spravu-tatarova

У НАБУ вважають, що Офіс Генпрокурора хоче забрати у них справу Татарова

 • 19078 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Національне антикорупційне бюро України вважає, що Офіс Генпрокурора прагне вивести справу заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова з підслідності Бюро. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НАБУ.

Цитата:

"Зміна підозри одному з учасників злочину у справі надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта на нетяжку некорупційну статтю Кримінального кодексу України свідчить про штучне створення Офісом Генпрокурора підґрунтя для виведення з-під відповідальності осіб, задіяних у вчиненні злочину, серед яких – заступник Керівника Офісу Президента", - заявляють в НАБУ.

Деталі

В НАБУ нагадали, що попри наявність достатніх доказів, здобутих під час розслідування детективами, які свідчать про надання екснародним депутатом України Максимом Микитасем неправомірної вигоди, та підтвердженням цього факту ним самим під час допитів, прокурор ОГП 27 січня 2021 року перекваліфікував злочин, інкримінований екснародному депутату, на некорупційний (ч.4 ст.27 ч.2 ст.384 КК України).

"Відтак, начебто створено формальні підстави для усунення детективів НАБУ від розслідування резонансного злочину, співучасником якого є заступник керівника Офісу Президента", - наголосили в НАБУ.

Також зазначається, що ОГП фактично заблокував можливість оскарження в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду незаконного рішення Печерського райсуду столиці про зміну підслідності у кримінальному провадженні за підозрою заступника керівника Офісу Президента Татарова.

"Відповідне рішення райсуду Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва ОГП витребувало нібито під приводом розслідування дій Генерального прокурора з незаконної зміни прокурорів САП у провадженні НАБУ. Відтак, законне рішення АП ВАКС про витребування справи з Печерського суду до цього часу не виконується", - йдеться в повідомленні.

Що було до цього

14 січня Печерський районний суд Києва вкотре не надав Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду матеріали судового провадження щодо зобов’язання Офісу Генпрокурора забрати в НАБУ та САП справу Татарова.

Нагадаємо, 14 грудня 2020 року Печерський районний суд Києва зобов'язав ОГПУ забрати у НАБУ та САП справу Татарова.

Офіс Генерального прокурора України передав справу, у якій фігурує Татаров, з Національного антикорупційного бюро України до СБУ.

Як повідомлялося, заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову особисто 21 грудня 2020 року у НАБУ вручили повідомлення про підозру.

У НАБУ і САП повідомили раніше, що заступнику голови Офісу Президента України повідомлено про підозру у причетності до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Нацгвардії.

У НАБУ вказували, що заступник голови Офісу Президента України є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Окрім нього у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтин Дубонос (ч.3 ст.368 КК України) та колишній народний депутат, екскінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Укрбуд Девелопмент” Максим Микитась (ч.3 ст.369 КК України).

Українські Національні Новини

Політика