ukenru
u-mvf-vyslovyly-optymizm-shchodo-perspektyv-ekonomiky-ukrainy

У МВФ висловили оптимізм щодо перспектив економіки України

 • 17552 переглядiв

Незважаючи на війну та затримки із зовнішнім фінансуванням, Україні вдалося зберегти макроекономічну стабільність, що, на думку МВФ, є визначним досягненням.

Україна під час війни  і попри затримку зовнішнього фінансування від донорів змогла втримати макростабільність. Про це заявив директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Альфред Кеммер в інтерв'ю "Голосу Америки", передає УНН

По-перше, Україна знову втримала макростабільність, і це визначне досягнення на тлі всіх пережитих Україною шоків, як через війну, так і через затримку зовнішнього фінансування від донорів

- заявив представник МВФ.

За його словами, через затримку коштів від  США, Україна була змушена пристосовувати свою політику, щоб це компенсувати. 

"Я оптимістично оцінюю, що наша програма досягне результату з макростабільності, зміцненні приватного сектору, який рухатиме економіку", - заявив Кеммер. 

Також він розповів, що для стійкості боргу України важливо, що США давали гроші раніше у вигляді грантів, а інше фінансування від донорів надходило на пільговій основі. 

Крім того, для того, щоб зберегти боргову стійкість,  потрібно, щоб Україна отримувала зовнішню фінансову підтримку на достатньо пільгових умовах, потрібні зміни в бюджеті, проведення реструктуризації державного боргу та боргу компаній.

24.04.24, 09:46 • [views_0]