ukenru
u-moskvi-vidreahuvaly-na-skandalnu-zaiavu-papy-pro-bilyi-prapor

У москві відреагували на скандальну заяву Папи про "білий прапор"

 • 21670 переглядiв

У відповідь на заяви Папи, що Україна нібито потребує перемовин з рф, у москві кажуть, що готові домовлятись, але Київ нібито проти дипломатії.

У відповідь на заяву папи римського про "білий прапор" для України у кремлі заявила, що готові до  перемовин, але Київ нібито виступати проти дипломатичного розв'язання ситуації. Про це у коментарі російським ЗМІ заявив речник президента рф путіна дмитро пєсков, передає УНН.

Деталі 

пєсков скаржиться, що Україна "абсолютно жорстко заперечує" можливість розмови з рф. 

Речник диктатора стверджує, що Україна начебто покладається на заяви європейських країн про стратегічну поразку Росії, що є "найглибшою помилкою".

Наскільки я розумію, у висловлюваннях понтифіка був ширший контекст. Але загалом ту думку, про яку він говорив, звичайно, цілком можна зрозуміти. Він висловлювався про користь переговорів. Ви знаєте, що і наш президент неодноразово говорив про нашу готовність та відкритість розв'язувати наші проблеми шляхом переговорів, і це кращий шлях, але ви знаєте, що, на жаль, і висловлювання Папи, і неодноразові заяви інших сторін, у тому числі наші, останнім часом натикаються на абсолютно жорстке заперечення з боку Києва. допускають можливість ведення будь-яких переговорів

- заявив речник кремля. 

Доповнення

На заяву Папи також відповіла і прессекретарка мзс рф марія захарова. За її словами, Москва "ніколи не блокувала переговори", і звинуватила Захід у "використанні" України для ослаблення Росії. І додала, що ситуація в Україні "зайшла в глухий кут".

На мій погляд, Папа просить Захід відкласти свої амбіції та визнати свою неправоту

- заявила у коментарі для росЗМІ захарова. 

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський розкритикував пропозицію Папи щодо переговорів України з росією, заявивши, що Церква повинна бути з людьми, які захищають своє життя, а не займатися "віртуальним посередництвом" здалеку.