u-moskovskomu-meduniversyteti-evakuiuvaly-dvisti-osib-cherez-rozbytu-ampulu-z-bromom

У московському медуніверситеті евакуювали двісті осіб через розбиту ампулу з бромом

 • 29591 переглядiв

200 осіб евакуювали з медичного університету імені Сеченова в Москві через колбу з бромом, яка розбилася. Про постраждалих не повідомляють. Лабораторія Росспоживнагляду проводить обстеження місця події.

В російській столиці 200 осіб евакуювали з Московського центру інноваційних технологій в охороні здоров'я на проспекті Вернадського. На одному з поверхів будівлі розбили колбу з бромом. Про інцидент написала низка росЗМІ, передає УНН.

Деталі

Через розбиту ампулу з бромом евакуювали 200 людей з Інституту Фармації Сеченовського медуніверситету в москві.

За даними росЗМІ, ампула з токсичною речовиною, що роз'їдає шкіру і дихальні шляхи, розбилася на кафедрі фармацевтики в будівлі на проспекті Вернадського.

Хімічну речовину співробітники ліквідували абсорбентом, який зробив лаборант.

Згідно з інформації з відкритих джерел, ніхто не постраждав.

Додатково

На місце події направили мобільну лабораторію Росспоживнагляду, яка проведе обстеження приміщень інституту після витоку брому з колби.

Причини та деталі цієї події ще з'ясовуються.

Довідково

У великих концентраціях бром може викликати нездужання. Отруєння бромом зазвичай проявляється у вигляді нежитю, сльозотечі та ускладнення дихання.

Бром має різкий дратівливий запах. Згідно з даними російських учених, речовина становить загрозу для здоров'я людей тільки в разі безпосереднього контакту.

Тетяна Салганік

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі