ukenru
u-minekonomiki-ochikuyut-zrostannya-realnoyi-zarobitnoyi-plati-na-ponad-8-u-2020-rotsi

У Мінекономіки очікують зростання реальної заробітної плати на понад 8% у 2020 році

 • 18320 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Цього року в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очікують зростання реальної заробітної плати на рівні 8-9%. Через зниження інфляції цей показник нижчий, ніж у минулі роки. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук під час презентації урядової стратегії економічного зростання України, передає УНН.

"Щодо заробітної плати, то якщо ми очікуємо, що в реальному вимірі, тобто, скориговано на інфляцію, її темпи зберігатимуться близькими до минулорічних – тобто, в минулому році на 9,8% були темпи зростання реальної заробітної плати, то десь приблизно 8-9% ми бачимо і на цей рік. Звичайно, що з урахуванням того, що в нас достатньо стрімко знизилася інфляція, то в номінальному вимірі темпи зростання будуть нижчі, ніж у минулі роки", - сказав Сергій Ніколайчук.

Він зазначив, що значними темпами продовжується зростання реальної заробітної плати, і, відповідно, зростає частка оплати праці у вартості виробленої продукції.

"І тут є фактори, чому це відбувається. Є фактори і з боку держави, яка останні роки достатньо активно підвищувала мінімальну заробітну плату, так і достатньо непоганий стан ринку, який формується як попитом з боку внутрішніх гравців, так і попитом з боку іноземних конкурентів", - додав Сергій Ніколайчук.

Нагадаємо, середня зарплата у 2019 році зросла на 16,5%.

Українські Національні Новини

Економіка