ukenru
u-mariupoli-okupanty-bez-torhiv-peredaly-15-zemelnykh-dilianok-pid-zabudovu

У Маріуполі окупанти без торгів передали 15 земельних ділянок під забудову

 • 37016 переглядiв

В окупованому Маріуполі російські загарбники без торгів передали 15 земельних ділянок під будівництво багатоповерхових будинків в іпотеку, що викликало обурення мешканців, які залишаються без житла і прав.

В окупованому Маріуполі забудовники планують звести багатоповерхівки під іпотеку, йдеться про 15 земельних ділянок - відповідні розпорядження підписав ватажок так званої "днр" денис пушилін. Маріупольці обурилися у соцмережах, оскільки загарбники перетворили місто на місце наживи, в якому зводять комерційне житло на продаж, пише Маріупольська міська рада, передає УНН.

У Маріуполі без торгів передали 15 земельних ділянок під будівництво будинків. Розпорядження підписав ватажок так званої "днр" денис пушилін. На усіх ділянках забудовники планують звести багатоповерхівки під іпотеку. – передає на своїй сторінці Telegram Маріупольська міська рада.

Маріупольці обурилися у соцмережах:

У людей залишилися вцілілі будинки! З ними це питання врегулювали?!" (..) Знов на продаж, а коли для людей будуть відбудовувати?

– цитує коментарі жителів окупованого росією міста міська рада.

Наразі відомо, що будівництво планується на проспектах Миру, Металургів, вулицях Куїнджі, Грецькій, Митрополитській, Фонтанній. Але підкреслюється, що замість обіцяної відбудови зруйнованих будинків – зводять комерційне житло на продаж, купувати яке зможуть лише приїжджі росіяни.

Маріупольців не просто залишають без квартир. Окупанти змінюють адреси для новобудов. В результаті мешканці демонтованих будинків, на місці яких зводять іпотечне житло, втрачають свої права. І люди залишаються ні з чим

- зазначає Маріупольська міська рада.

Нагадаємо

У тимчасово окупованому Маріуполі Запорізької області в травні розпочинається мобілізація. Окупаційним районним адміністраціям наказали передати до воєнкомату всі дані про підприємства для проведення мобілізаційних заходів до 15 квітня.

Оскароносний документальний фільм "20 днів у Маріуполі" українського режисера Мстислава Чернова, що змальовує жахливі реалії російського вторгнення та облоги Маріуполя на початку 2022 року, вийде на Netflix 21 квітня.