u-mahate-zasudyly-raketnu-ataku-rf-po-okhmatdytu

У МАГАТЕ засудили ракетну атаку рф по “Охматдиту”

 • 70189 переглядiв

Рада керуючих МАГАТЕ рішуче засудила ракетну атаку Росії на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві 8 липня і вирішила продовжити надання технічної допомоги Україні, включаючи підтримку лікарні.

Сьогодні, 12 липня Рада керуючих МАГАТЕ засудила ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві 8-го липня, поклавши відповідальність на росію. Пише УНН з посиланням на Міністерство економіки.

Рада керуючих МАГАТЕ рішуче засудила військовий удар, який було завдано росією 8 липня по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" у Києві.

Резолюція, що засуджує цей акт, була прийнята на екстреному закритому засіданні 12 липня, проведеному за ініціативою України. У документі також наголошується на тому, що цей ракетний удар перешкодив технічній допомозі МАГАТЕ, яку організація надавала Україні.

Дякую Раді керуючих МАГАТЕ за рішучу реакцію на відверто терористичні дії нашого ворога. Країна-терорист показує усьому світу, що здатна з легкістю спрямовувати свою зброю навіть не просто проти цивільного населення, а проти важкохворих дітей. Увесь світ це бачить. Крім того, така зухвала атака, як була зроблена на лікарню "Охматдит", є неприпустимим порушенням основних принципів та цінностей МАГАТЕ, підриваючи основу міжнародної ядерної безпеки та захищеності

- прокоментував прийняте рішення Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Рада керуючих МАГАТЕ вирішила продовжити свою технічну співпрацю з Україною, зокрема надаючи подальшу підтримку Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" та іншим медичним установам. Це дозволить забезпечити безперебійне надання медичних послуг і посилити заходи з радіаційної безпеки та захисту.

Рада також закликала країни-члени надавати Україні політичну та фінансову підтримку, зокрема через забезпечення обладнанням для ядерної безпеки та захисту.

Нагадаємо

Сьогодні, 12 липня, у дитячій лікарні "Охматдит" відбулася реквіємна церемонія за загиблими від російського ракетного удару, який стався 8 липня.

Популярні

Новини по темі

У МАГАТЕ засудили ракетну атаку рф по “Охматдиту”

 • 70189 переглядiв

Війська рф скинули авіабомбу на Лиман: поранено 4 людей

 • 24094 переглядiв