u-lytvi-zvynuvatyly-uhorshchynu-u-bezpekovykh-ryzykakh-dlia-yevropy-cherez-sproshchennia-vizdu-dlia-rosiian-ta-bilorusiv

У Литві звинуватили Угорщину у безпекових ризиках для Європи через спрощення в'їзду для росіян та білорусів

 • 10188 переглядiв

Президент Литви звинуватив Угорщину у збільшенні безпекових ризиків для Європи через спрощення в'їзду для росіян та білорусів. Нова візова схема Угорщини дозволяє громадянам цих країн в'їжджати без перевірок безпеки.

Рішення Угорщини спростити процедуру в'їзду для громадян росії та білорусі збільшує безпекові ризики в Європі. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа пише УНН з посиланням на LRT.

Односторонні рішення Угорщини, в тому числі про спрощення видачі віз громадянам росії та білорусі, суперечать цінностям, принципам солідарності та домовленостям ЄС. Угорщина, яка дозволяє громадянам країни-агресорки, росії, і країни, яка бере участь (в агресії – ред.), білорусі, вільно подорожувати Європою, збільшує ризики для безпеки в Європі

- сказав Науседа.

Контекст

Раніше цього місяця Угорщина оголосила про нову спрощену візову схему, згідно з якою громадяни восьми країн, у тому числі росії та білорусі, можуть в'їжджати до Угорщини без перевірок безпеки або інших обмежень.

Литва оскаржить рішення Угорщини щодо спрощення в'їзду для росіян30.07.24, 22:26

Популярні

Новини по темі

Переваги та принцип роботи VMware Broadcom

 • 19911 переглядiв