u-kyievi-zatrymaly-dvokh-cholovikiv-za-pidpaly-obladnannia-na-zaliznytsi-ta-avtivky-viiskovoho

У Києві затримали двох чоловіків за підпали обладнання на залізниці та автівки військового

 • 25040 переглядiв

Двох чоловіків затримано за підпал обладнання на залізниці та автомобіля військового. За свої дії вони отримали грошову винагороду від замовників.

Двох чоловіків затримано і повідомлено про підозру за підпал обладнання на залізниці та автомобіля військового, за свої дії вони отримали грошову винагороду від замовників. Про це повідомили у середу у Київській міській прокуратурі, пише УНН.

Деталі

"Повідомлено про підозру двом чоловікам у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності ЗСУ в особливий період та в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України)", - повідомили у прокуратурі у соцмережах.

За даними слідства, "підозрювані через анонімний ТГ-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці". "Маючи при собі заздалегідь придбаний для підпалу розчинник фарби, один із підозрюваних облив легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції в Оболонському районі, після чого підпалив їх", - розповіли у прокуратурі.

Підпалювали авто українських військових: у Львові затримали поплічників фсб19.07.24, 11:27

"Також підозрювані спалили позашляховик військового NISSAN NAVARA. Свої дії вони знімали на відео, щоб надати його як доказ виконаної роботи", - вказали у прокуратурі.

Як винагороду за свої послуги, за даними прокуратури, "зловмисники отримали 200 доларів США за підпал шафи, 1000 - за автомобіль".

Наразі двох зловмисників затримано, їм повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За вчинені злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі.

Готував серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці у Києві: затриманий диверсант рф22.07.24, 12:51

Популярні

Новини по темі

Сирський: повернути Крим реально. Київ має план

 • 24905 переглядiв

Ракетна атака рф на Харків: наразі без постраждалих

 • 24147 переглядiв

Фішинг: шо це таке та як не стати жертвою шахраїв

 • 103753 переглядiв