u-kyievi-vykryto-skhemu-ukhylennia-vid-mobilizatsii-cherez-fiktyvne-batkivstvo

У Києві викрито схему ухилення від мобілізації через фіктивне батьківство

 • 24979 переглядiв

Поліція Києва припинила діяльність злочинного угруповання, яке допомагало призовникам уникнути мобілізації за 3500 доларів. Організатори пропонували отримати статус багатодітного батька через фіктивне підтвердження батьківства в суді.

Столичні правоохоронці припинили діяльність угруповання, яке допомагало призовникам ухилитись від мобілізації. За 3,5 тисячі доларів зловмисники пропонували ухилянтам отримати фіктивний статус багатодітного батька. Про це УНН повідомляє із посиланням на поліцію Києва. 

Деталі

За даними слідства, організатором схеми була 30-річна екссекретар міськрайонного суду Одеської області, яка, використовуючи зв’язки з минулого місця роботи, домовлялась про розгляд справ за прискореною процедурою.

Крім того зловмисниця залучила 30-річного жителя Одещини, в обов’язки якого входило пошук "клієнтів", бажаючих уникнути мобілізації, та жінок з неповнолітніми дітьми, які за гроші мали в суді підтвердити батьківство незнайомих їм чоловіків.

"Прайс" на послуги становив 3500 доларів, з яких матері отримували 500 доларів.

Правоохоронці затримали організаторку із спільником в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та провели ряд обшуків, у ході яких вилучили речові докази злочинної діяльності - рішення суду, "чорнові" записи, мобільні телефони, гроші, банківські картки та комп’ютерну техніку.

Слідчі повідомили затриманим та 26-річній жінці, яка підтвердила в суді батьківство "клієнта", про підозри за ч. 3 ст. 332 ККУ – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Їм загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.

Тетяна Краєвська

Війна

Популярні

Новини по темі

У Польщі через негоду загинуло двоє людей, є поранені

 • 12995 переглядiв

Спалили 15 автівок ЗСУ: затримано шість одеситів

 • 26120 переглядiв

Міністр освіти та науки Японії прибув до України

 • 49425 переглядiв