u-kyievi-vykraly-ta-vbyly-inozemtsia-zarady-bitkoiniv-na-miliony-hryven-politsiia

У Києві викрали та вбили іноземця заради біткоїнів на мільйони гривень - поліція

 • 14300 переглядiв

Четверо чоловіків підозрюються у тому, що викрали 29-річного іноземця в Києві, змусили перевести біткоїни та вбили. Поліція затримала злочинців, фігурантам загрожує довічне ув'язнення за вбивство, розбій та викрадення.

Четверо чоловіків підозрюються у тому, що викрали 29-річного іноземця в Києві, змусили перевести біткоїни та вбили. Поліція затримала підозрюваних, фігурантам загрожує довічне ув'язнення, повідомили у ГУНП у Києві у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Викрали іноземця, силою "вибили" крипту та задушили – поліцейські Києва розкрили зухвале вбивство", - вказали у поліції у Telegram.

Інформація про викрадення чоловіка, як вказано, надійшла до поліції столиці близько опівночі. Мешканці будинку у Солом’янському районі почули крики та побачили, як декілька невідомих б’ють та силоміць садять до автомобіля чоловіка.

Негайно у Києві та Київській області було введено спеціальну поліцейську операцію з пошуку та затримання викрадачів.

"Поліцейські встановили, що до викрадення 29-річного іноземця причетні четверо чоловіків, віком від 24 до 29 років, яких, у результаті проведення спецоперації затримали", - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що зловмисники заздалегідь готувалися до злочину. "Вони дізналися, що чоловік має біткоїни, вартість яких становить декілька мільйонів гривень. Вони відстежили, де він мешкає, дочекались, силоміць затягнули до автомобіля й вивезли в закинуту будівлю на території Київської області. Там силою змусили перерахувати біткоїни на їхній криптогаманець, які потім перевели у готівку, а чоловіка вбили. Щоб приховати сліди злочину змінили номерні знаки та зовнішній вигляд автомобіля, а тіло вивезли у ліс, де закопали", - розповіли у поліції.

Поліцейські повідомили затриманим про підозру за низку вчинених кримінальних правопорушень, серед яких умисне вбивство з корисливих мотивів, розбійний напад та незаконне позбавлення волі, вчинене організованою групою осіб.

Фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Вибух у Броварах: зловмисник кинув гранату у бік правоохоронця11.05.24, 23:10

Популярні

Новини по темі

Спалили 15 автівок ЗСУ: затримано шість одеситів

 • 26912 переглядiв

Міністр освіти та науки Японії прибув до України

 • 91103 переглядiв