u-kyievi-sudytymut-eksdyrektora-krematoriiu-u-spravi-pro-zavyshcheni-tsiny-na-urny-dlia-prakhu-polehlykh-voiniv

У Києві судитимуть ексдиректора крематорію у справі про завищені ціни на урни для праху полеглих воїнів

 • 19061 переглядiв

У справі про завищені ціни на урни для праху загиблих військових колишній директор столичного крематорію та інші фігуранти повернули 200 тис. грн збитків, обвинувальний акт направлено до суду.

У справі про завищені ціни на урни для праху загиблих військових колишній директор столичного крематорію та інші фігуранти повернули 200 тис. грн збитків, обвинувальний акт направлено до суду, повідомили у Київській міській прокуратурі у вівторок, пише УНН.

Деталі

За даними прокуратури, у межах досудового розслідування було встановлено, що "колишній директор ритуальної служби Спеціалізованого комбінату підприємств "Київський крематорій" домовились з фізичною особою-підприємцем, який посадовцю є кумом, та їхньою спільницею, про закупівлю урн для праху загиблих учасників бойових дій за завищеними цінами".

Як зазначається, вказаний підприємець здійснював поставку урн для праху з 2020 року за ціною 200 грн за штуку. Проте, з початком широкомасштабного вторгнення на територію Київської області збройних сил російської федерації, в 2022 році ціна на зазначені урни у цього підприємця необґрунтовано зросла до 800 гривень за штуку, заявили у прокуратурі.

"Як наслідок, співучасники в період 2022-2023 років заволоділи бюджетними коштами на суму більше 200 тисяч гривень. Це різниця, на яку завищено реальну вартість закуплених у підприємця урн, підтверджена судовими експертизами. За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури обвинуваченими відшкодовано в повному обсязі завдані збитки шляхом перерахування коштів на рахунок Київської міської ради", - вказали у прокуратурі.

"Обвинувальний акт щодо вказаних осіб скеровано до суду для розгляду по суті", - ідеться у повідомленні.

Директорку НВК на Сумщині судитимуть за розтрату 245 тис. грн30.07.24, 04:26

Популярні

Новини по темі

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 35556 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 36129 переглядiв