u-kyievi-pidriadnyk-namahavsia-pryvlasnyty-500-tysiach-hryven-pryznachenykh-na-remont-shkilnykh-ukryttiv-prokuratura

У Києві підрядник намагався привласнити 500 тисяч гривень призначених на ремонт шкільних укриттів – прокуратура

 • 24131 переглядiв

У Голосіївському районі Києва судитимуть підрядника, який привласнив 500 000 гривень з коштів, призначених для ремонту шкільних укриттів. За завищення вартості ремонту йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

 500 тисяч гривень виділені з бюджету на ремонт укриттів для школи в Голосіївському районі привласнив собі підрядник. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передає УНН.

Голосіївська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації за обвинуваченням у заволодінні бюджетними коштами на капітальному ремонті укриттів та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).  

– повідомили у столичній прокуратурі.

Деталі

Згідно з матеріалами слідства, у липні 2022 року чиновники Голосіївської РДА, аби отримати доступ до бюджетних коштів, організували для підконтрольного їм підрядника-товариства перемогу у тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд у школі в Голосіївському районі.

По завершенню робіт фірма-підрядник завищила суми витрат на ремонтні роботи на понад 500 тис. гривень.

За скоєне винуватим загрожує до восьми років тюрми із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.  

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Шторм у Криму: пошкоджено найвідоміший пам'ятник Херсонеса

     • 32597 переглядiв