ukenru
u-kremli-rozpovili-chomu-putin-zakhotiv-sche-raz-pogovoriti-iz-baydenom

У Кремлі розповіли, чому Путін захотів ще раз поговорити із Байденом

 • 70224 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Президенти США Джо Байден і Росії Володимир Путін в майбутній телефонній розмові продовжать обговорювати ті питання, яких вони торкнулися в попередній бесіді. Назріла необхідність в ще одній телефонній розмові. Про це повідомив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у четвер, пише УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата:

“Мета розмови дуже зрозуміла - продовжити обговорення тих питань, які були на порядку денному досить недавньої розмови по відеоконференцзв'язку. (...) Це продовження того обговорення, яке було розпочато по ВКЗ. І плюс до цього, обговорення низки актуальних питань, пов'язаних з тими переговорами, які 10-11-12 січня будуть відбуватися", — сказав Пєсков.

Деталі

Він додав, що ініціатива проведення бесіди 30 грудня йшла від Путіна.

Пєсков заявив, що нові телефонні переговори не можуть привести до скасування консультацій двох країн з безпеки і стратегічної стабільності 10 січня.

На його думку, винесені на порядок денний майбутньої телефонної розмови лідерів питання є "дуже складною субстанцією".

Пєсков заявив, що з минулої розмови Росія "сформулювала свою позицію, яка була викладена в проекті двох документів, які були доведені до відома Вашингтона і низки європейських столиць".

За словами представника Кремля, тому "з нашої точки зору, з точки зору президента Путіна, назріла необхідність в ще одній телефонній розмові".

"Будь-які переговори ведуться з однією єдиною метою — досягти компромісу з урахуванням принципових позицій один одного", - додав він.

Доповнення

Сьогодні, 30 грудня, президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити низку тем, включаючи майбутні дипломатичні відносини з Росією.

Дзвінок відбудеться на прохання російської сторони.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським для узгодження позицій.

Що було раніше

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс отримав останні "пропозиції" Росії, і такий діалог повинен проходити в консультації з європейськими партнерами НАТО, такими як Україна.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван в телефонній розмові з помічником президента Росії Юрієм Ушаковим заявив, що США готові вести переговори з Кремлем як безпосередньо, так і через Раду НАТО-Росія і по лінії ОБСЄ. Але Москва повинна зняти занепокоєння Заходу щодо нарощування її військового потенціалу на кордоні з Україною.

У Держдепартаменті США вказали, що Сполучені Штати планують почати переговори з Росією про гарантії європейської безпеки в січні, щоб знизити напруженість навколо України, викликану розміщенням російських військових на її кордоні.

Українські Національні Новини

Політика