ukenru
u-kiyevi-vikrili-privatnikh-detektiviv-yaki-prodavali-informatsiyu-z-zakritikh-baz-pravookhorontsiv

У Києві викрили "приватних детективів", які продавали інформацію з закритих баз правоохоронців

 • 14047 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У Києві викрили діяльність незаконного приватного агентства, яким керував колишній працівник Нацполіції. За суму від 100 до 2 тисяч доларів працівники агентства продавали інформацію з закритих баз даних правоохоронних органів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

"За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 припинено протиправну діяльність приватного детективного агентства, представники якого збували інформацію із закритих баз даних державних та правоохоронних органів (ст. 361, 361-2, 362, 232 та 364 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що роботу так званого "міжнародного детективного агентства" організував колишній співробітник Нацполіції України. Також до складу агентства входили діючий працівник поліції, керівник структурного підрозділу ДПС України, співробітник державної кредитно-фінансової установи, співробітники страхового бюро та інші особи. Вони незаконно збували інформацію з баз даних "Безпечна столиця" КМДА про пересування транспортних засобів, даних банківських установ, ДПС, Нацполіції, Держприкордонслужби, органів юстиції тощо.

"Окремо на замовлення клієнтів представники агентства надавали послуги з незаконного візуального спостереження та забезпечували злам електронних поштових скриньок та месенджерів. Вартість "послуг" становила від 100 до 2 тисяч доларів США в залежності від складності завдання та обсягів інформації", - йдеться у повідомленні.

Збували інформацію через Telegram, у тому числі на замовлення російської сторони та в інтересах осіб, що проживають на території окупованої АР Крим. Під час обшуків у фігурантів вилучили техніку та службові документи, ключ доступу до ЄРДР та інші речові докази.

"Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору нелегального бізнесу та його співучасникам", - додали у прокуратурі.

Нагадаємо, у Білорусі завершено розслідування масштабної кримінальної справи про розкрадання грошей з банківських платіжних карт. Шестеро громадян України за три роки зробили більше ніж 630 епізодів злочинної діяльності.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП