u-kharkovi-dumaiut-nad-vprovadzhenniam-dyferentsiiovanoi-systemy-povitrianykh-tryvoh-shcho-vidomo

У Харкові думають над впровадженням диференційованої системи повітряних тривог: що відомо

 • 20921 переглядiв

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про плани впровадження диференційованої системи повітряних тривог у Харкові. Це дозволить нормалізувати життя містян, але безпека залишається пріоритетом через реальну небезпеку атак.

У Харкові хочуть впровадити диференційовану систему повітряних тривог. Технічні можливості це зробити є. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов і додав, що вже мав розмову з Головкомом Олександром Сирським, передає УНН.

"Кожен житель Харкова та області хоче жити без постійних тривалих повітряних тривог, які можуть досягати понад 20 годин на добу. Або хоча б зменшити їхню тривалість. Але безпека людей- пріоритет.

Мав розмову із Головкомом Олександром Сирським щодо впровадження диференційованої системи повітряних тривог", - повідомив Синєгубов.

За словами голови ОВА, військовому командуванню вже надали пропозиції щодо впровадження цієї системи у Харкові.

"Технічні можливості це зробити є. Це б дозволило дати більше можливостей для роботи бізнесу й загалом нормалізувати життя містян", - додав Синєгубов.  

Разом з тим, голова ОВА наголосив, що усі повітряні тривоги на Харківщині несуть реальну небезпеку для людей. 

"Керована авіабомба з балістичною траєкторією або ж "Кинжал" з ворожого літака може досягнути ціль як і в Липцях, так і в Харкові — завчасно немає можливості достеменно визначити місце запланованого "прильоту". Тому Президент України Володимир Зеленський під час нещодавнього візиту на Харківщину дав завдання посилювати захист неба та залучати можливості, які допоможуть знищити джерела виходів КАБів", - резюмував Синєгубов.

Зеленський на Харківщині провів нараду щодо безпекової та енергетичної ситуації в регіоні29.07.24, 15:18

Популярні

Новини по темі

Знамениті окуляри Джона Леннона продані на аукціоні

 • 36148 переглядiв

У поїздів Київ-Перемишль оновлять розклад з 10 серпня

 • 11777 переглядiв