u-frantsii-zatrymaly-biloruskoho-khudozhnyka-za-sprobu-rozkopaty-mohylu-van-hoha

У Франції затримали білоруського художника за спробу розкопати могилу Ван Гога

 • 12680 переглядiв

У Франції затримали білоруського художника Олексія Кузьмича за спробу розкопати могилу Вінсента Ван Гога. Йому загрожує місяць арешту та можлива депортація з Європи.

Художник з білорусі намагався розкопати могилу художника Вінсента Ван Гога, його затримали та, ймовірно, депортують назад до білорусі. Пише УНН з посиланням на білоруські ЗМІ.

Деталі

білоруський художник Олексій Кузьмич провів свій "перформанс" у французькому містечку Овер-сюр-Уаз, на цвинтарі де похований художник Вінсент Ван Гог.

Кузьмич був одягнений у білу сорочку та штани, з побіленим обличчям і тримаючи в руках лопату. Перед початком акції задзвенів його будильник. Олексій оголосив кільком відвідувачам цвинтаря, що не може жити у світі, де художники зникли, але зараз "все зміниться" і художник повернеться у світ.

Кузьмич кричав на могилу Ван Гога, кілька разів закликав його встати і почав розкопувати могилу, але далеко не просунувся. Художника зупинили люди у формі, ймовірно, охорона або поліція.

Під час "перформансу" білоруського художника затримала поліція. Тоді він вигукував: "Ван Гог! Повернися!".

У день акції художника затримала поліція на кладовищі, а наступного дня його судили. Кузьмичу присудили місяць арешту, який він має відбути в ізоляторі для іноземців. Якщо художник сплатить штраф у розмірі 1500 євро, покарання може бути умовним.

За словами знайомих Олексія, йому загрожує депортація з Європи. Наразі адвокати художника намагаються оскаржити це рішення.

Тим часом на сторінці Кузьмича з'явилося нове відео, яке, схоже, є продовженням акції, розпочатої біля могили Ван Гога.

Нагадаємо

На цвинтарі в Берліні було пошкоджено 83 могили, де вандали написали на надгробках букву "Z". Такі інциденти відбуваються вже не вперше, але поліція зазначає, що політичного підґрунтя у справі слідчі не побачили.

Популярні

Новини по темі

В Україну повернули тіла 250 загиблих захисників

 • 25068 переглядiв

Жнива-2024: аграрії зібрали понад 28,5 млн тонн нового врожаю

 • 16918 переглядiв

У Київському зоопарку житимуть "штатні" сови ГУР

 • 11761 переглядiв