u-disney-poiasnyly-chomu-vyrizaly-peremohu-20-dniv-u-mariupoli-z-mizhnarodnoi-televersii-oskara

У Disney пояснили, чому вирізали перемогу "20 днів у Маріуполі" з міжнародної телеверсії "Оскара"

 • 28118 переглядiв

Компанія Disney Entertainment назвала причиною виключення нагороди українському документальному фільму "20 днів у Маріуполі" зі скороченої міжнародної телевізійної версії "Оскара" брак часу.

Представники Disney Entertainment пояснили, чому не включили нагородження фільму "20 днів у Маріуполі" в скорочену міжнародну телеверсію церемонії "Оскар". В компанії зіслалися передусім на часові обмеження. Про це у компанії повідомили Голосу Америки, пише УНН.

Деталі

У компанії повідомили, що окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. За словами представників Disney Entertainment, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь - упродовж процесу планування декілька тижнів тому.

"Утім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі "20 днів у Маріуполі", до скороченої версії включено", - заявили в Disney Entertainment.

У компанії додали, що ліцензію на показ як повної церемонії наживо, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу в Україні надали "Суспільному". Disney Entertainment заявили, що звернулися до "Суспільного" про те, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Контекст

Раніше у "Суспільному" повідомили, що у скороченій міжнародній телеверсії нагородження "Оскар" організатори вирізали номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", у якій перемогла українська стрічка "20 днів у Маріуполі".

Команда "Суспільного" висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited, заявив виконавчий продюсер телеканалу "Суспільне Культура" Лук'ян Галкін: "Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом - тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії "Оскар". Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту".

Популярні

Новини по темі