ukenru
u-derzhprikordonsluzhbi-pokazali-yak-vikrivayut-kontrabandu-tsigarok

У ДПСУ показали, як прикордонники протистоять контрабанді цигарок

 • 18536 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. В Державній прикордонній службі України зняли відеоролик, у якому показали, як прикордонники викривають та протистоять контрабанді цигарок через кордони України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДПСУ.

Державна прикордонна служба України зняла ролик, у якому йдеться про контрабанду цигарок, як головний контрабандний тренд в Україні, а також про те, як працівники ДПСУ її викривають та протистоять їй.

Прикордонники розповіли про способи, за допомогою яких контрабандисти намагаються перемістити пакунки через кордон: квадрокоптери, дельтаплани, літаки, катери та тунелі.

"Виходить так, що ми особу притягнули до відповідальності, вона понесла, відповідно до рішення суду, покарання, і, фактично, перед законом вона "чиста", і повертається знову до заняття протиправною діяльністю, оскільки це приносить значні фінансові прибутки", - сказав начальник управління боротьби з транскордонною злочинністю Департаменту оперативно-розшукової діяльності адміністрації Держприкордонслужби України Юрій Ковальчук.

Вказано, що порушники сплачують штраф у розмірі 100% вартості товару. У разі повторного затримання протягом року – 200% штраф.

Нагадаємо, на Львівщині контрабандист прикривався дипломатичною недоторканністю для переміщення сигарет.

Українські Національні Новини

Суспільство