ukenru
u-braziliyi-virubka-lisiv-amazoniyi-dosyagla-rekordnoyi-poznachki

У Бразилії вирубка лісів Амазонії досягла рекордної позначки

 • 103807 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Вирубка тропічних лісів Амазонії в Бразилії, досягла своєї рекордної позначки, збільшившись більш ніж удвічі в порівнянні з минулим роком. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

"За офіційними даними, опублікованими в п'ятницю, вирубка лісів в тропічних лісах Амазонки в Бразилії більш ніж подвоїлася в цьому році в порівнянні з попереднім. Було викорчовано понад 280 кв. км, що 108% більше, ніж у минулому році", - пишуть у виданні.

Так, за даними Національного інституту космічних досліджень Бразилії (INPE), це була найбільша площа, зведена з січня 2015 року, з моменту - коли такі дані почали збиратися.

Дані були зібрані за допомогою супутникової системи DETER INPE, яка відстежує знеліснення в режимі реального часу.

Для порівняння, в січні 2019 року було очищено 136 кв. км, в 2018 році - 183 кв. км, а в 2017 році - 58 кв. км, в той час як за результатами за січень 2020 року - 280 кв. км.

Повідомляється, що причиною такого різкого зростання вирубки лісів стало президентство Жаіра Болсонару, кліматичного скептика, який послабив обмеження на експлуатацію величезних багатств Амазонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії звинуватив Ді Капріо в "підпалі лісів" Амазонки

У виданні пишуть, що в середу Болсонару оприлюднив масштабний план щодо тропічних лісів Амазонії, який відкриє землі корінних народів для проектів в області видобутку корисних копалин, сільського господарства та гідроенергетики.

"Багато громадських організацій заявили, що це ще більше збільшить знеліснення. Законопроект, який ще не затверджений Конгресом, є "мрією" для вкрай правого лідера, але "кошмаром" для захисників навколишнього середовища і лідерів племен", - резюмують у виданні.

Як раніше повідомляв УНН, в бразильській Амазонії стали вирубувати вдвічі більше дерев.

Українські Національні Новини

Новини Світу