ukenru
u-bilomu-domi-vvazhayut-scho-rosiyani-mozhut-planuvati-vesnyaniy-nastup

У Білому домі вважають, що росіяни можуть планувати весняний наступ

 • 770196 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. росія спробує використати зимовий період, щоби навесні бути готовою до відновлення наступу на українські території. Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США у Білому домі Джон Кірбі, повідомляє УНН.

Цитата

"росіяни продовжують вести наступальні операції в районі Донбасу. Бої довкола Бахмута залишаються досить жорстокими. (...) Очевидно, як ми бачили,.. він (путін - ред.) готовий продовжувати обстрілювати країну крилатими ракетами, виводити з ладу цивільну інфраструктуру та намагатися ускладнити життя українського народу. І ми віримо, що він спробує скористатися цими зимовими місяцями, щоб поповнити запаси, переозброїтися, зробити внесок у живу силу для того, що може бути наступом – відновленими наступальними операціями навесні", - сказав Кірбі.

"Але чи бачили ми, як все це набуває форми зараз? Я не вірю, що ми перебуваємо на тому етапі, коли ми побачили все це насправді. Але ми це передбачаємо, і, відверто кажучи, українці теж", - додав він, коментуючи попередження, що з наближенням річниці війни може настати момент, коли путін спробує загострити конфлікт, можливо, навіть розпочати новий великий наступ.

Деталі

Зі слів Кірбі, це одна з причин, чому в останні тижні були пакети допомоги в галузі безпеки - від Сполучених Штатів та інших країн, "які являють собою більш просунуті можливості, види можливостей, які дозволять їм боротися на відкритій місцевості, загальновійськові можливості, бронетанкові можливості, артилерія". "Усе це покликане допомогти їм підготуватися до того, що росіяни можуть запланувати навесні", - зауважив Кірбі.

"Усе це означає, що ми очікуємо, що, знову ж таки, у міру покращення погоди бойові дії, ймовірно, стануть більш жорстокими", - резюмував він.

Українські Національні Новини

Політика