turystam-potriben-dozvil-shchob-vidvidaty-hirski-marshruty-u-prykordonni-dpsu

Туристам потрібен дозвіл, щоб відвідати гірські маршрути у прикордонні - ДПСУ

 • 11398 переглядiв

Для відвідування гірських маршрутів у прикордонній зоні туристам потрібен дозвіл від прикордонників у зв'язку з тимчасовими обмеженнями, запровадженими для запобігання незаконному перетину кордону.

Туристичні гірські маршрути, на які нещодавно прикордонники запровадили додаткові тимчасові обмеження, можна буде відвідати, але необхідно буде звернутися до Чернівецького прикордонного загону за отриманням дозволу. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Є таке поняття, як прикордонний режим, який визначений постановою уряду №1147. Він стосується прикордонної смуги у 5 км вздовж кордону. Також, у разі особливостей на ділянках, прикордонні загони можуть вводити додаткові обмеження в прикордонні. Це стосується ділянки з туристичними маршрутами, яка входить до зони відповідальності Чернівецького прикордонного загону. Але якщо люди будуть звертатися за отриманням дозволу до Чернівецького прикордонного загону, такі звернення будуть розглядатися

- сказав Демченко.

Він додав, що такі заходи вводяться для того, щоб не допустити або попередити спроби незаконного перетину кордону.

Нагадаємо

Прикордонники запровадили додаткові тимчасові обмеження в Зеленській і Білоберезькій громадах Верховинського району. Зокрема, заборонено відвідування таких популярних туристичних маршрутів, як Піп Іван та Бребенескул.

На Івано-Франківщині заборонено в’їзд осіб у визначену прикордонну смугу завширшки п'ять кілометрів12.07.24, 23:54

Популярні

Новини по темі

У Харкові повідомили про чутні вибухи

 • 29586 переглядiв

Війська рф вранці вдарили по ринку у Херсоні

 • 25422 переглядiв