tsoho-tyzhnia-premier-knr-vidvidaie-rosiiu-ta-bilorus

Цього тижня прем'єр КНР відвідає росію та білорусь

 • 9700 переглядiв

Лі Цян здійснить візит до РФ та Білорусі на запрошення прем'єрів цих країн. У Росії він візьме участь у 29-й зустрічі прем'єрів, обговорюючи двосторонні відносини та питання спільного інтересу.

Цього тижня прем'єр Державної ради КНР Лі Цян здійснить візит до росії та білорусі. У рф, зокрема, він поїде на традиційну 29-ту зустріч прем'єрів двох країн. Про це пише УНН з посиланням на МЗС Китаю.

Деталі 

У МЗС заявили, що Лі Цян здійснить візити на запрошення своїх російського та білоруського колег михайла мішустіна і Романа Головченка з 20 по 23 серпня.

Згідно з офіційним пресрелізом, посадовець відвідає рф після чого здійснить візит до білорусі.

МЗС Китаю про ймовірність переговорів щодо припинення війни в Україні: "Умови і терміни ще не назріли"24.07.24, 13:35

Доповнення

Також речниця МЗС КНР Мао Нін зауважила, цьогоріч відзначається 75-річчя встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і росією та початок "Китайсько-російського року культури".

За її словами, 29-та зустріч між прем'єрами є "важливим механізмом для сприяння реалізації консенсусу, досягнутого главами двох держав, і координації просування співробітництва між двома сторонами"

Очікується, що на зустрічі з російським візаві Лі Цян обговорить двосторонні відносини та "важливі питання, що становлять спільний інтерес".

Нін також сказала, що Китай і білорусь є "всеосяжними стратегічними партнерами". Під час свого візиту до Білорусі китайський прем’єр проведе переговори з Головченком щодо двосторонніх відносин і співпраці в різних сферах.

Нагадаємо

МЗС Китаю прокоментувало ситуацію в курській області рф, закликавши сторони дотримуватися принципів деескалації. Китай продовжить підтримувати зв'язок з міжнародною спільнотою для політичного врегулювання кризи.

Китай та Бразилія пропонують свій план завершення війни в Україні. У Пекіні кажуть, що його підтримали понад 100 країн02.08.24, 14:55

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Цього тижня прем'єр КНР відвідає росію та білорусь

     • 9700 переглядiв

    ГУР показало кадри бойової роботи на Кінбурнській косі

     • 26254 переглядiв

    Німеччина не скоротить військову допомогу Україні – Deutsche Welle

     • 28836 переглядiв

    Близько 930 тисяч українців заброньовані від мобілізації

     • 8515 переглядiв