"2019 рік увійде в історію як перший, коли по всій Німеччині не було врожаю для крижаного вина", - йдеться у повідомленні.
Через теплу зиму ні в одному з 13 виноробних регіонів Німеччини температура повітря не опускалася до 7 градусів морозу, які необхідні для дозрівання винограду, з якого виробляють крижане вино.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції KOKTEBEL: коли захоплення стає пристрастю - народжується шедевр.
Також повідомляється, що в останні роки погодні умови не радували виробників "айсвайну". У 2017 році лише семи виноробним господарствам в країні вдалося зібрати відповідний урожай.
Довідка УНН: Крижане вино - тип десертного вина, що виготовляється з винограду, замороженого на лозі. У США, Канаді, Австрії та Німеччини лише виноград, заморожений виключно природним шляхом, може називатися "крижане вино". Мороз повинен становити щонайменше -8°С (відповідно до закону про виробництво вина в Канаді) і не менше -7°С (згідно з німецьким законом про виробництво крижаного вина).
Нагадаємо, за данним Держстату, з усіх алкогольних напоїв в Україну найбільше везуть вина.