ukenru
tsini-na-proyizd-u-miskomu-transporti-z-pochatku-roku-zrosli-na-26

Ціни на проїзд у міському транспорті з початку року зросли на 26%

 • 16597 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Ціни на проїзд у міському транспорті (тролейбусі, автобусі, трамваї, метро) з початку року зросли на 26%, а проїзд у маршрутках подорожчав на 17%. Про це УНН повідомили у Державній службі статистики у відповідь на запит.

Зокрема, за даними Держстату, якщо порівнювати серпень 2018 року із груднем 2017 року, то в Україні ціни на проїзд у міському транспорті (тролейбусі, автобусі, трамваї, метро) зросли на 26%, а у маршрутках - 17%.

Як повідомляв УНН, тарифи на проїзд в столичному метрополітені і наземному міському транспорті були підвищені з 14 липня за розпорядженням, підписаним в Київській міській державній адміністрації.

Згідно з рішенням, разовий квиток (без пластикової безконтактної картки) у метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері коштуватиме 8 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни запропонували увіковічнити Кличка на монеті у 8 гривень

Проте пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток, матимуть можливість сплачувати за одну поїздку в метрополітені від 6,50 грн (у разі одноразового придбання 50 поїздок).

Термін дії безконтактної картки збільшується із 6 до 12 місяців та обчислюватиметься не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання.

Українські Національні Новини

Економіка