trokh-inozemtsiv-zatrymano-pry-sprobi-nelehalno-peretnuty-kordon-zi-slovachchynoiu-khovalysia-u-soniashnykakh-ta-kukurudzi

Трьох іноземців затримано при спробі нелегально перетнути кордон зі Словаччиною: ховалися у соняшниках та кукурудзі

 • 14189 переглядiв

Прикордонники затримали трьох громадян Шрі-Ланки, які намагалися нелегально перетнути кордон з Україною до Словаччини. Іноземці ховалися у соняшниках та кукурудзі, їх виявили за допомогою відеоспостереження та безпілотника.

Біля українсько-словацького кордону українській прикордонники затримали групу іноземців, які намагалися у незаконний спосіб потрапити до ЄС.  Один громадян Шрі-Ланки ховався від правоохоронців у соняшниках, ще двоє - у кукурудзі. Про це УНН повідомляє із посиланням на Держприкордонслужбу України.

Деталі

Рух чоловіків за 50 метрів від держрубежу зафіксувала система відеоспостереження. Пересування іноземців відстежували за допомогою безпілотника.

Правоохоронці затримали одного з чоловіків за 100 метрів від кордону, який ховався у соняшниках. А за кількасот метрів від місця його виявлення ще двох, котрі переховувалися у кукурудзі.

Затримані виявилися громадянами Шрі-Ланки.

Як пізніше стало відомо, іноземці прибули в Україну ще восени минулого року та перебували в Україні понад встановлений візою термін. Не маючи законних підстав для в’їзду до ЄС, вони вирішили потрапити туди поза пунктами пропуску.

Чоловіки спланували маршрут і розпочали подорож у темний час доби, сподіваючись залишитися непоміченими.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Після з’ясування усіх обставин їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання кордону, додали в ДПСУ.

У Тисі втопилися вже 37 порушників кордону, за два дні біля річки затримали ще 5 чоловіків - прикордонники30.07.24, 13:53

Популярні

Новини по темі

Данія призупинила військову співпрацю з Грузією

 • 12510 переглядiв