ukenru
tramp-nazvav-pomilkoyu-zayavi-tryudo-za-pidsumkami-samitu-g7

Трамп назвав помилкою заяви Трюдо за підсумками саміту G7

 • 7763 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Американський президент Дональд Трамп назвав заяву прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за підсумками саміту G7 помилкою, заявивши, що це буде коштувати йому великих грошей, передає УНН з посиланням на ABC.

Трамп прибув до Сінгапуру у неділю ввечері за місцевим часом, незабаром після завершення саміту "Великої сімки" у Квебеку, на якому США та шість розгніваних союзників провели бурхливу дискусію щодо введення американських тарифів на імпорт алюмінію та сталі з країн Європейського Союзу, Мексики та Канади.

Трамп відмовився підписати спільне комюніке з іншими країнами "Великої сімки", які визнали, що "вільна, справедлива та взаємовигідна торгівля є ключовим рушієм для зростання та робочих місць".

Трамп повідомив про відмову після того, як канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо провів прес-конференцію, на якій заявив, що всі сім країн підписали комюніке, попри "суворі, тверді перемовини щодо торгівлі, і зокрема американських тарифів".

Трюдо сказав, що він довів до відома Трампа, що канадці, які "стоять пліч-о-пліч з американськими солдатами в далеких країнах", не беруть до уваги, що тарифи розраховані на міркування національної безпеки.

"Це трохи ображає", - зазначив Трюдо.

У своєму інтерв'ю Трамп заявив, що йому "насправді подобається Джастін", назвавши "помилкою" розбіжності щодо тарифів.

"Всі були щасливі" по завершенню саміту "Великої сімки", - сказав Трамп.

"І тоді він (Трюдо – ред. ABC) видав одну неприємну штуку. Мені насправді подобається Джастін, я думаю, він хороший. Мені він подобається, але він не повинен такого робити. Це була помилка, це коштувало йому багато грошей", - сказав Трамп.

Нагадаємо, раніше Трамп звинуватив канадського прем’єр-міністра Джастіна Трюдо у брехні і назвав його висловлювання “дуже непорядними і нерішучими”.

Як повідомляв УНН, 10 червня Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив про те, що членам G7 вдалося узгодити підсумкове комюніке саміту, що завершився на канадському курорті Ла Мальбе в провінції Квебек.

Українські Національні Новини

Новини Світу