tralschiki-chernigiv-ta-cherkasi-zmozhut-rozminovuvati-chorne-more-neyizhpapa

Тральщики «Чернігів» та «Черкаси» зможуть розміновувати Чорне море - Неїжпапа

 • 936746 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Про долю українських тральщиків розповів командувач українського флоту віцеадміралом Олексій Неїжпапа, пише УНН.

Деталі

У складі ВМС України вже є два протимінні кораблі — «Чернігів» та «Черкаси», які нині тимчасово перебувають у Великій Британії. Вони не можуть повернутися до України через конвенцію Монтре. Це домовленості, яких дотримується і Україна, і Туреччина, аби припинити переміщення кораблів рф до Чорного моря, що дозволяє в свою чергу, перешкоджати росіянам збільшувати своє угрупування. Але у конвернції є і інша сторона, відповідно до якої українські військові кораблі не можуть зайти через протоки Босфор і Дарданелли, щоб поповнити наші Військово-Морські Сили.

У Великій Британії здійснюється підготовка наших екіпажів, зазначає Неїжпапа.

Цитата

«Через те, що Велика Британія має потужний досвід як морська держава, в цій країні дуже прискіпливо ставляться до морської підготовки. Вони готують не лише кораблі та екіпажі свого королівського флоту, але й за програмою НАТО готують кораблі інших країн Північноатлантичного альянсу. І далеко не кожний командир корабля без проблем проходить цю підготовку через дуже високі вимоги, які їм висувають. Можна сказати, що нашим екіпажам пощастило», - сказав командувач українського флоту.

Також «Чернігів» та «Черкаси» були частково модернізовані, завдяки чому вони зможть з часом першими взяти участь в операціях щодо протимінної безпеки в Чорному морі та вивільнення Чорного моря від мін для захисту цивільного судноплавства.

«росія, побоюючись нашого контрнаступу через річку Дніпро, створила цілу систему мінних загороджень, установивши на річці протидесантні, якірні, річкові міни, які, звісно, потоком води були змиті та опинилися в Чорному морі. Тому кількість мін, які були в морі до цієї трагічної події, з тим, що ми маємо сьогодні, дуже важко порівняти», - зауважив Неїжпапа.

В Україні створили штаб, який уже сьогодні розробляє протимінні операції з розчищення Чорного моря. У цьому наші країні допомагатимуть наші партнери, зокрема країни НАТО. «В перспективі долучення до цієї роботи протимінні групи Північноатлантичного альянсу, які на постійній основі працюють у Середземному морі», - додав командувач ВМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські міни з Чорного моря можуть становити загрозу для країн ЄС - ВМС ЗСУ

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти завдали удар по багатоповерхівці в Херсоні

     • 583226 переглядiв

    У Запоріжжі рівень води на 2,24 метра нижче норми - ОВА

     • 813982 переглядiв