ukenru
torgashi-povitryam-u-zaporizhzhi-dvoye-vyazniv-prodali-neisnuyuchikh-tovariv-na-chvert-milyona-grn

"Торгаші повітрям": у Запоріжжі двоє в’язнів продали неіснуючих товарів на чверть мільйона гривень

 • 11806 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Кіберполіція Запоріжжя викрила двох в’язнів, які перебуваючи у колонії займалися кіберзлочинністю. Вони продали неіснуючих товарів на чверть мільйона гривень, наразі відкрито провадження і триває слідство. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Нацполіції.

"Кіберполіція Запоріжжя викрила двох в’язнів колонії в онлайн-шахрайстві. Фігуранти ошукали понад 60 громадян, продаючи неіснуючі товари в Інтернеті. Перебуваючи за ґратами, зловмисники привласнили чверть мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що двоє чоловіків, відбуваючи покарання у колонії, на платформах оголошень продавали неіснуючі товари. До купівлі пропонували меблі, будівельні матеріали, електротранспорт та комп’ютерну техніку. Головною умовою була повна або часткова передплата на підконтрольну зловмисникам банківську картку. Після отримання грошей – фігуранти видаляли оголошення та блокували покупців.

"Наразі працівники поліції встановлюють можливих спільників фігурантів та остаточну суму збитків, завданих потерпілим. Правоохоронці провели обшук за місцем відбування покарання зловмисниками. Вилучено 46 сім-карт, мобільні телефони та "чорнові" записи. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Зловмисникам може загрожувати до 3 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають", - додали у поліції.

Нагадаємо, низка країн, серед яких Україна та Грузія - підтримали та приєдналися до рішення Ради ЄС про розширення санкційного списку осіб, причетних до кібернетичних атак.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП