ukenru
tesla-rozkritikuvali-za-vidkrittya-salonu-v-kitayskomu-regioni-sintszyan

Tesla розкритикували за відкриття салону в китайському регіоні Сіньцзян

 • 18416 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Оголошення Tesla про відкриття виставкового залу в Сіньцзяні викликало критику з боку американських правозахисних і торгових груп. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Американський виробник електромобілів оголосив про відкриття автосалону в регіональній столиці Сіньцзяна, Урумчі, у своєму офіційному акаунті Weibo минулої п'ятниці.

"В останній день 2021 року ми зустрічаємося в Сіньцзяні", - йдеться у повідомленні.

У вівторок Рада з американо-ісламських відносин, найбільша організація захисту мусульман у США, розкритикувала цей крок, заявивши, що Тесла "підтримує геноцид".

"Ілон Маск має закрити демонстраційний зал Tesla у Сіньцзяні", - заявила Рада з американо-ісламських відносин у своєму офіційному акаунті в Twitter із посиланням на засновника Tesla.

Сполучені Штати "затаврували" поводження Китаю з етнічними уйгурами та іншими мусульманами в Сіньцзяні, як геноцид.

Сполучені Штати та кілька інших країн планують дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні у лютому з цього приводу.

Додамо

В останні роки Сіньцзян став важливим пунктом конфлікту між західними урядами та Китаєм, оскільки за оцінками експертів та правозахисних груп ООН, у таборах утримується понад мільйон людей, переважно уйгури та представники інших мусульманських меншин.

Китай відкинув звинувачення у примусовій праці чи будь-яких інших зловживаннях, заявивши, що в таборах проводиться професійне навчання і що компанії мають поважати його політику.

Доповнення

У липні шведський модний рітейлер H&M повідомив про падіння продажів у місцевій валюті в Китаї за квартал з березня по травень на 23% після того, як у березні він зазнав бойкоту з боку споживачів за публічну заяву про те, що не постачає товари із Сіньцзяну.

Минулого місяця американський виробник мікросхем Intel зіткнувся з аналогічними подіями після того, як заявив своїм постачальникам не закуповувати продукцію із Сіньцзяну.

Українські Національні Новини

Новини Світу