tempy-zrostannia-ekonomiky-rosii-spovilnytsia-vdvichi-u-druhomu-pivrichchi-bloomberg

Темпи зростання економіки росії сповільняться вдвічі у другому півріччі - Bloomberg

 • 15280 переглядiв

Опитування Bloomberg показує, що темпи зростання економіки росії сповільняться вдвічі у другому півріччі 2024 року. Перегріта економіка різко гальмує через вичерпання резервів робочої сили та виробничих потужностей.

У другому півріччі 2024 року темпи зростання економіки росії, найімовірніше, сповільняться вдвічі. Про це свідчить опитування економістів, проведене Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Як зазначає Bloomberg, перегріта російська економіка починає різко гальмувати.

На думку економістів, опитаних Bloomberg, валовий внутрішній продукт у другому кварталі підскочить більш ніж на 4%, проте протягом решти року темпи зростання, найімовірніше, сповільняться вдвічі.

Bloomberg пише, що після вторгнення в лютому 2022 року уряд рф різко збільшив видатки, вливаючи гроші у військову й оборонну промисловість і намагаючись пом'якшити наслідки санкцій, введених США та Європейським союзом, для вітчизняних підприємств.

За словами глави Банку росії ельвіри набіулліної, у відповідь на величезне зростання внутрішнього попиту економіка перегрілася до такої міри, якої не було з часів світової фінансової кризи 2008 року.

"Резерви робочої сили і виробничих потужностей практично вичерпані", - сказала набіулліна.

Центральний банк минулого місяця підняв ключову процентну ставку на 200 базисних пунктів до 18 %, найвищого рівня з перших тижнів війни, щоб протистояти ризику стагфляції.

Рівень безробіття, що є основною ознакою перегріву, в росії знизився до історичного мінімуму в 2,4 % і нижчий, ніж у будь-якій із країн "Групи семи".

Цьогоріч збитки російського "Газпрому" зросли майже вдвічі - росЗМІ31.07.24, 13:37

Популярні

Новини по темі

Відключення світла 10 серпня не плануються - Укренерго

 • 19343 переглядiв

У Києві у найближчу годину очікується гроза

 • 19145 переглядiв

Гарріс випереджає Трампа на 5% – нове опитування

 • 14745 переглядiв