tayvan-zayavlyaye-scho-ne-pokladatimetsya-na-inshikh-v-pitannyakh-oboroni

Тайвань заявляє, що не покладатиметься на інших в питаннях оборони

 • 146366 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Тайвань не покладатиметься на інших у своєму захисті, заявила в середу президент Цай Інвень. Про це пише УНН посилаючись на агенство Reuters.

Деталі

Виступ Інвень, заздалегідь записаний та вимовлений перед американською аудиторією на вашингтонському форумі, пролунав після того, як у вересні президент США Джо Байден пообіцяв захищати Тайвань у разі будь-якого «безпрецедентного нападу» з боку Китаю.

У своєму зверненні до аналітичного центру Глобального тайванського інституту, що базується у Вашингтоні, Інвень подякувала адміністрації Байдена і Конгресу США за підтримку зобов'язань щодо безпеки Тайваню і за недавні продажі військової зброї.

"Але ми не покладатимемося на те, що інші стануть на наш захист", - сказала президент.

"Ось чому я хочу повторити, що Тайвань повністю прихильний до захисту нашої безпеки і збереження нашого демократичного способу життя. Ми також працюємо над тим, щоб адаптувати нашу оборонну стратегію до змін з якими ми стикаємося".

Доповнення

Китай, який вважає Тайвань своєю територією, провів великомасштабні військові навчання, щоб продемонструвати своє невдоволення серпневим візитом туди спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

З того часу китайські військові дії продовжуються, хоча й набагато меншою мірою. Китайські військові літаки продовжували регулярно перетинати "серединну лінію" в Тайванській протоці, яка протягом багатьох років була неофіційним бар'єром.

Тайвань заявив у середу, що вісім китайських винищувачів перетнули "серединну лінію".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Турки-кіпріоти пред'явили миротворцям ООН ультиматум

     • 152727 переглядiв

    Falcon 9 космічним кораблем з Crew Dragon стартував до МКС

     • 209921 переглядiв

    У рамках турне Африкою Кулеба їде до Гани

     • 147998 переглядiв

    ЄС має дати Україні танки – голова Європарламенту

     • 125513 переглядiв

    "Росатом" призначив свого "директора" окупованої ЗАЕС

     • 189866 переглядiв