ukenru
tak-tse-buv-odyn-z-naistrashnishykh-obstriliv-za-ostanni-dva-roky-hendyrektor-yasno

"Так це був один з найстрашніших обстрілів за останні два роки" – Гендиректор Yasno

 • 29284 переглядiв

За словами Сергія Коваленка, генерального директора "Ясно", росіяни здійснили одну з найгірших атак на енергетичний сектор України за останні два роки, завдавши сильного удару як по об'єктах генерації, так і по об'єктах розподільчих мереж.

Один з найстрашніших обстрілів за останні два роки для української енергетики. Росіяни завдали потужних ударів як по генераційних обʼєктах, так і по обʼєктах розподілу. Про це йдеться в дописі Генерального директора компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко, передає УНН.

Так це був один з найстрашніших обстрілів за останні два роки. І ця оцінка базується не тількі на кількості влучань. В першу чергу вона базується на логіці цієї атаки, тобто куди намагались влучити. По-друге, оцінка базується на наслідках короткострокових та довгострокових для всієї системи. 

– пояснив свою думку Коваленко.

Деталі

Коваленко відзначив, що окупанти били та влучали в обʼєкти генерації, в обʼєкти розподілу та мережі різних рівнів. Тобто пошкодження зачепили генераційні обʼєкти та обʼєкти розподілу.

Наразі відбувається відміна екстрених відключень і відновлення електропостачання мешканцям Дніпропетровського регіону. І це вже добрі новини.

– відзначив Коваленко.

Втім за словами гендиректора Yasno екстрені відключення світла застосовуються нині в семи областях України. Адже причина нестачі електроенергії комплексна. Окрема та найгірша ситуація зберігається у Харкові.

За словами Коваленка починаючи з перших хвилин енергетики намагаються застосувати тимчасові схеми постачання; диспетчери пробують збалансувати систему підключаючи навіть аварійну допомогу з Європи; та якось підняти генерацію, там де це можливо.

За декілька днів стануть зрозумілими можливості системи і ми почнемо жити з новими можливостями системи.

Зараз важко сказати який буде дефіцит генераційних потужностей і чи буде він; які будуть обмеження по розподілу і тд.  … Нам треба готуватись до проблем з електропостачанням. Ситуація дуже динамічна, тому будемо тримати вас в курсі.

– пообіцяв головуючий Yasno.

Коваленко також наголосив, що сітки й бетонні стіни від прямого влучання ракети не захищають. Україні треба більше систем ППО.

Атака рф на енергосистему спричинила пошкодження на об'єктах Нафтогазу - компанія22.03.24, 15:59 • [views_0]