syly-ssha-znyshchyly-3-bezpilotnyky-khusytiv-shcho-zahrozhuvaly-koalitsii-v-yemeni

Сили США знищили 3 безпілотники хуситів, що загрожували коаліції в Ємені

 • 24910 переглядiв

Американські військові знищили три підтримувані Іраном безпілотники повстанців-хуситів в Ємені за останні 24 години, посилаючись на пряму загрозу американським військам, силам коаліції і торговим суднам в регіоні.

Військові США ліквідували в підконтрольному повстанцям-хуситам районі Ємену три безпілотники. Американська сторона вбачала у таких дронах загрозу, зокрема для коаліційних сил і торгових кораблів. Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), передає УНН.

Деталі

В оновлених даних від американського військового відомства вказується, що операція відбулася за останню добу.

"За останні 24 години сили Центрального командування США (USCENTCOM) успішно знищили три безпілотні літальні апарати (БПЛА) хуситів, яких підтримує Іран, у контрольованому хуситами районі Ємену", - йдеться в публікації.

При цьому у заяві Центркому вказується, що дані безпілотники були визнані такими, що "становлять безпосередню загрозу для сил США, коаліційних сил і торгових суден у регіоні".

"Ці дії були вжиті, щоб захистити свободу судноплавства та зробити міжнародні води більш безпечними", - додали у військовому відомстві Штатів.

США повідомили про знищення трьох надводних безпілотників хуситів у Червоному морі01.07.24, 03:58

Популярні

Новини по темі

У Харкові прогримів вибух

 • 32948 переглядiв