svyrydenko-15-mlrd-hryven-peredbacheno-dlia-pidtrymky-biznesu-na-kharkivshchyni

Свириденко: 1,5 млрд гривень передбачено для підтримки бізнесу на Харківщині

 • 20064 переглядiв

У 2024 році на підтримку бізнесу в Харківській області буде виділено 1,5 млрд грн через різні програми в рамках політики "Зроблено в Україні", включаючи гранти, доступні кредити, компенсації за сільськогосподарську техніку, а також ініціативи щодо збільшення мікрогрантів та надання портфельних гарантій, щоб допомогти підприємцям працювати в умовах викликів, пов'язаних з протистоянням агресії рф.

У 2024 році для підприємців Харківщини передбачено виділення 1,5 млрд гривень в рамках програми підтримки бізнесу. Про це під час робочої поїздки на Харківщину повідомила Перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

В рамках цих півтора мільярда гривень, бізнес Харківщини може скористатися всіма інструментами в рамках політики "Зроблено в Україні". Це і гранти на переробку, мікрогранти, доступні кредити, іпотечна програма, компенсації аграріям за вітчизняну сільгосптехніку та інші програми

- каже Свириденко.

За її словами, країні важливо підтримувати прифронтові регіони, такі як Харківщина, адже з часу вторгнення в області постраждали понад 60 тисяч об’єктів.Свириденко каже, що у зв’язку з регулярними обстрілами області та проблемами з електропостачанням, уряд розробляє кілька ініціатив для підтримки бізнесу на Харківщині.

Планується збільшення максимального розміру мікрогрантів для бізнесу з 250 тисяч гривень до 500 тисяч гривень та розширення програми мікрогрантів для самозайнятих осіб до 100 тисяч гривень.

Також розглядається запровадження програми компенсацій для малого, середнього та великого бізнесу за умови збереження або створення нових робочих місць на термін до півроку.

Уряд доручив міністерствам та іншим державним органам розглянути варіанти надання мікро-, малим та середнім підприємствам у Харкові портфельних гарантій. Крім того, передбачається встановлення пільгових тарифів для залізничних вантажних перевезень зі станцій, розташованих на прифронтових територіях.

Через відсутність електроенергії та регулярні обстріли бізнес Харківщини працює у надскладних умовах, закуповують тонни пального на добу, аби працювати бодай завдяки генераторам. Тому працюємо над рішеннями, які допомогли б підтримати підприємців. Тож закликаю український бізнес і громадян підтримати харківських підприємців генераторами, пальним і замовленнями на їх товари. У цей складний час нам важливо бути як ніколи об’єднаними

- додала Юлія Свириденко.

За словами Першого віце-прем'єр-міністра України, загалом на підтримку українського бізнесу у 2024 році держава заклала рекордні 45 млрд грн. За прогнозами, із цьогорічного зростання ВВП у 4,6%, вклад цих програм буде на рівні 1%.

Нагадаємо

Президент Зеленський відвідав Харківську область, де відвідав презентацію економічної платформи "Зроблено в Україні", зустрівся з місцевим бізнесом та обговорив рішення щодо посилення протиповітряної оборони та підтримки регіональної економіки під час війни.

Ремонт, децентралізація генерації, ППО: Шмигаль виділив основні вектори діяльності щодо енергетичної безпеки09.04.24, 14:31

Популярні

Новини по темі