ukenru
sutichki-v-gretsiyi-40-tisyach-lyudey-viyshli-na-protesti-proti-tragediyi-poyizda

Сутички в Греції: 40 тисяч людей вийшли на протести проти трагедії поїзда

 • 614074 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Грецька поліція застосувала сльозогінний газ, а протестуючі кидали запальні бомби у четвер, коли понад 40 000 людей вийшли на вулиці, щоб засудити уряд і висловити обурення залізничною катастрофою минулого місяця, внаслідок якої загинули 57 людей. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Поліція застосувала сльозогінний газ та світлошумові гранати, коли демонстранти спробували оточити їх, кидаючи запальні бомби та каміння. Коли протестувальники відступали, вони розбивали світлофори та вітрини магазинів, а також підпалювали баки для сміття.

Поліція повідомила, що в четвер в Афінах протестували 25 000 осіб, а також близько 8 500 осіб у кожному з наступних за величиною міст країни, Салоніках та Патрах. За словами поліції, короткі сутички також сталися у Патрах.

Протести у четвер супроводжувалися 24-годинним страйком — найбільшим за всі дні страйків, — цього разу його провели провідні профспілки приватного та державного секторів Греції.

Страйк закрив цивільну службу, рейси та пороми.

Багато протестувальників закликали уряд прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса піти у відставку. Студенти кричали «вбивці», а демонстранти кидали листівки із зображенням Міцотакіса і начальника станції з підписом «Це вина всіх, окрім мене».

Доповнення

Залізнична катастрофа сталася незадовго до півночі, коли пасажирський потяг зіткнувся з вантажним поїздом у центральній Греції.

Начальнику станції та трьом іншим залізничним чиновникам було пред'явлено звинувачення, але громадське невдоволення зосередилося на давньому неефективному управлінні мережею, і країну вразила серія масових протестів, іноді із застосуванням насильства.

Минулого тижня у демонстраціях по всій країні взяли участь близько 65 000 осіб, у тому числі близько 40 000 в Афінах.

Окрім 57 загиблих, у лікарні залишаються кілька постраждалих, зокрема один пасажир, який бореться за своє життя.

Італійська державна компанія Hellenic Train, яка обслуговує залізничні перевезення в Греції, заявила, що постраждалі в аварії та сім'ї загиблих отримають від 5 000 до 42 000 євро «для покриття невідкладних потреб».

Слідчі окремо розпочали розслідування можливого нецільового використання залізничних коштів за останні 15 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу