susidy-farion-rozpovily-shcho-nevidomyi-slidkuvav-za-movoznavetseiu-vprodovzh-kilkokh-tyzhniv

Сусіди Фаріон розповіли, що невідомий слідкував за мовознавицею впродовж кількох тижнів

 • 12349 переглядiв

Сусіди Ірини Фаріон повідомили, що невідомий чоловік спостерігав за нею протягом кількох тижнів перед вбивством. Він щодня сидів на лавці біля її будинку, був замаскований і поводився підозріло.

Сусіди мовознавиці Ірини Фаріон, яка померла у лікарні після замаху, розповіли, що невідомий, який здійснив в неї постріл, впродовж кількох тижнів перед вбивством стежив за нею, передає УНН із посиланням на Суспільне.

"Вона вийшла з хати з валізою, чекала таксі. І тут таке сталося. Чую: бабах! Дивлюсь, а він втік, побіг туди в тунель. За будинок, поза будинок, туди на Варшавську. А вона лежить. Все. Якраз машина приїхала і дзвонить, а тут вона вже лежить. Слухавки не підніме. Жіночка-сусідка думала підніме і скаже, але телефон щось не працював. Тут мужчина руки мив біля машини і я кажу йому: "Біжіть". Він би був його наздогнав. Не знаю, він викликав "швидку", - розповіла сусідка Фаріон Марія Бабюк.

Вона зазначила, що впродовж кількох тижнів цей чоловік слідкував за під'їздом, де живе Ірина Фаріон.

"Він тут два тижні спостерігав і тільки дивився сюди. Він тут був кожен день з позаминулого тижня. Кожен день о 10 годині він тут сидів на лавочці. Тут до нього підходили сусіди, питалися: "Як ти тут сидиш, їсти не хочеш, пити?" Казав, що пообідав. Питають його: "Звідки ти?" Каже: "З Тернополя". Я з ним нічого не говорила. Що я маю до нього?" - зазначила пані Марія.

Інша сусідка розповіла, що попри те, що чоловіка регулярно бачили, описати його важко, адже він постійно був у закритому одязі, капелюсі, окулярах, а також в червоних рукавичках.

"Така інтуїція була, що щось має бути. Я навіть до двох сусідів підійшла і звернула на нього увагу, кажу, щось не так, бо він дуже довго тут сидить, спостерігає. Ось так все закінчилось трагедією. В нього був дивний образ, був замаскований. Він зробив все, щоб його ніхто не впізнав. Головний убір, окуляри, мені здавалось, що ті окуляри такі, як люди ходять в гори. Його важко було впізнати. Він молодий хлопчина. Поведінка його була така... він не нервував, сидів спокійно, нога на ногу. Ще я побачила, в нього такі маніпуляції були — по-різному він ті руки складав, можливо, затерпли, і він розминав їх. Мені це не сподобалось. Це не є нормальна поведінка", - розповіла сусідка Тамара Шевченко.

Вона додала, що у день вбивства бачила також цього чоловіка.

"Вчора я йшла з роботи по Варшавській по одній стороні, а він по паралельній. Це було десь пів на 6. Він прийшов, сів на лавку і весь погляд в ту сторону. Тільки. Мене здивувало: площадка, люди, а він нікуди не дивиться, тільки туди. Там жила Фаріон. В мене було враження, що він когось пасе, вистежує", - додала сусідка.

Також ще один сусід, який відмовився назвати своє ім'я, пригадує, що неодноразово бачив чоловіка, який приходив у двір.

"Він дивний: кросівки, шкарпетки, спортивні штани, кофта, окуляри. Жара надворі, а він сидить так. І завжди: капелюх і окуляри, в шостий під'їзд втикав прямо", - розповів сусід.

Нагадаємо

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню.

У лікарні Ірина Фаріон померла.

Поліція має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

На ранок поліцейські спільно зі співробітниками СБУ проводять комплекс заходів щодо затримання зловмисника, який застрелив Фаріон. Правоохоронці опитують очевидців, перевіряють інформацію, вивчають відео з камер спостереження та здійснюють інші заходи для встановлення особи зловмисника, його місце перебування.

Прощання з мовознавицею Іриною Фаріон відбудеться 21 липня о 19:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові, похорон відбудеться наступного дня, 22 липня, поховають громадську діячку на Личаківському кладовищі у Львові.

Популярні

Новини по темі