ukenru
sud-zasumnivavsya-v-konstitutsiynosti-antirosiyskikh-sanktsiy-rnbo

Суд засумнівався в конституційності антиросійських санкцій РНБО

 • 7710 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Вищий адміністративний суд України засумнівався в конституційності так званих антиросійських санкцій Ради національної безпеки і оборони України, застосованих до фізичних та юридичних осіб. Про це повідомив юрист лотерейного оператора "М.С.Л.", який потрапив у цей санкційний список, передає УНН.

За словами юриста Марини Слободніченко, Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) не зміг самостійно визначити законність застосування санкцій РНБО проти "М.С.Л." і направив звернення до Верховного суду України з проханням розглянути це питання в Конституційному суді.

"М.С.Л." майже півтора року намагається в судах оскаржити застосування санкцій РНБО. Зараз справа знаходиться у Вищому адміністративному суді України. Після численних переносів судових засідань, розгляд справи було припинено у зв'язку з тим, що ВАСУ прийняв рішення звернутися до Верховного суду України для визначення відповідності закону "Про санкції" від 14 серпня 2014 року Конституції України.

Відповідне рішення було прийнято 26 травня цього року в рамках розгляду позову оператора "М.С.Л" про незаконність застосування до нього санкцій", - повідомила М.Слободніченко.

Нагадаємо, експерти вважають санкції РНБО інструментом для боротьби з конкурентами. Як раніше повідомляв УНН, сьогодні на ринку лотерей працюють три компанії: "УНЛ" (Українська національна лотерея), "Патріот" і "М.С.Л." (Молодьспортлото).

Однак "Патріот" і "М.С.Л." намагаються прибрати з ринку за допомогою санкцій РНБО і ліцензійних умов, які розробив Мінфін. Для цього "М.С.Л." і "Патріот" внесли до списку санкцій РНБО. При цьому проти "М.С.Л." ввели санкції на підставі листа 5-річної давності власника компанії Георгія Ложенка. "М.С.Л." в 2012 році запропонував Мінфіну проект фінансування Євро-2012, в якому партнером було зазначено "Альфа-банк". Банк ніколи не входив в структуру "М.С.Л.". Єдині фінансові відносини "М.С.Л." і "Альфа-Банк" - це звичайний кредит.

Незважаючи на те, що СБУ відмовилася від своїх претензій до "М.С.Л.", головного конкурента "УНЛ" все одно залишили під санкціями.

Українські Національні Новини

Політика