sud-yes-skasuvav-sanktsii-proty-rosiiskykh-oliharkhiv-avena-i-fridmana

Суд ЄС скасував санкції проти російських олігархів авена і фрідмана

 • 22655 переглядiв

Суд ЄС зняв санкції з російських олігархів петра авена і михайла фрідмана, задовольнивши їхній позов і скасувавши обмежувальні заходи, введені проти них після початку російського вторгнення в Україну.

Суд Євросоюзу скасував санкції проти російських олігархів петра авена і михайла фрідмана, тим самим задовольнивши їхній позов. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду. 

"Суд Європейського Союзу скасував включення петра авена і михайла фрідмана до списків осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи в період з лютого 2022 року по березень 2023 року", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що у Ради ЄС можуть бути підстави виходити з наявності певного ступеня близькості між петром авеном і михайлом фрідманом та володимиром путіним або його оточенням. Однак ці підстави не дають можливості довести, що фрідман і авен "підтримували дії або політику, які компрометували або загрожували територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, або що вони надавали матеріальну чи фінансову підтримку російським особам, відповідальним за анексію Криму чи дестабілізацію України, або користувалися перевагами таких осіб". 

"Суд першої інстанції задовольнив позовні вимоги авена та фрідмана і скасував як початкові заходи, так і заходи, що підтримують їх у списках обмежувальних заходів на період з 28 лютого 2022 року по 15 березня 2023 року", - йдеться у заяві суду. 

Холдинг Фрідмана ABHH подав позов проти України та вимагає 1 млрд доларів06.01.24, 02:45

Нагадаємо 

фрідман та авен належали до наглядової ради одного з найбільших фінансово-інвестиційних конгломератів у росії "Альфа-Груп". Вони потрапили під санкції після початку російського вторгнення в Україну. Після цього олігархи вийшли з наглядових структур банку.

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині знищили ворожий БПЛА

 • 21322 переглядiв

На Херсонщині через вибух гільзи поранено дитину - ОВА

 • 19339 переглядiв