ukenru
sud-v-okupovanomu-krimu-zalishiv-aktivista-bekirova-pid-areshtom

Суд в окупованому Криму залишив активіста Бекірова під арештом

 • 11337 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. "Верховний суд" тимчасово окупованого Криму на сьогоднішньому засіданні прийняв рішення залишити кримськотатарського активіста Едема Бекірова під вартою до 11 лютого. Про це повідомила Кримська правозахисна група в Facebook, передає УНН.

"У "Верховному суді" Криму 10 січня відбулося судове засідання, на якому було розглянуто апеляційну скаргу захисту кримського татарина Бекірова на обраний йому раніше 13 грудня 2018 року "Київським районним судом" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – йдеться в повідомленні.

Адвокати Олексій Ладін і Іслям Веліляєв заявили суду про незаконність затримання і тримання підсудного в СІЗО за станом його здоров'я, але суд таки ухвалив інше рішення.

"Бекіров залишиться за гратами до 11 лютого 2019 року", – зазначили правозахисники.

Як повідомляв УНН, хворому на цукровий діабет кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого затримали російські правоохоронці на в’їзді до окупованого Криму, не надають медичну допомогу з дня арешту – 13 грудня 2018 року.

Нагадаємо, мешканця селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Також УНН інформував, Україна через Москалькову вимагає меддопомоги для арештованого Бекірова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП