ssha-zaiavyly-pro-vidsutnist-oznak-uchasti-ukrainy-v-zhakhlyvii-atatsi-na-krokur-siti-khol

США заявили про відсутність ознак участі України в жахливій атаці на "Крокус Сіті Холл"

 • 73217 переглядiв

Білий дім заявив у п'ятницю, що у нього немає початкових ознак того, що Україна, яка бореться з вторгненням росії, була причетна до "жахливого" нападу на концертний зал у підмосков'ї, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Представник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати все ще збирають інформацію після того, як російські офіційні особи заявили, що бойовики відкрили вогонь під час "терористичного" нападу, залишивши мертвих і поранених.

"На даний момент немає жодних ознак того, що Україна або українці були причетні до стрілянини", - заявив Кірбі журналістам. "Я б у цю ранню годину зневірив вас у будь-якому зв'язку з Україною".

В ОП заявили, что Украина не имеет отношения к стрельбе в подмосковном "Крокус Сити Холл"22.03.2024, 21:26

Кірбі також висловив співчуття жертвам нападу, новина про який з'явилася за кілька хвилин до щоденного брифінгу в Білому домі.

"Зображення просто жахливі, і їх важко дивитися, і наші думки, очевидно, будуть із жертвами цього жахливого, жахливого нападу", - сказав він.

Додамо

Посольство США попередило 7 березня, що "екстремісти" щось планують у зв'язку з президентськими виборами в росії, які відбудуться всього за кілька днів, але Кірбі заявив, що Вашингтон заздалегідь не знав про напад.

"Мені не відомі будь-які додаткові відомості про це", додавши, що він не вірить у попереднє попередження щодо нападу в п'ятницю.

Держдепартамент США тепер попередив усіх американців уникати концертів або торгових центрів і залишатися на місці після нещодавнього насильства, додав він.

Нагадаємо

У п'ятницю, 22 березня, у торговельному центрі "Крокус Сіті хол" під москвою почалася стрілянина. Очевидці повідомляють про велику кількість загиблих.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У роботі Telegram стався збій. Користувачів з України теж зачепило

     • 40737 переглядiв