ssha-yaponiya-ta-pivdenna-koreya-anonsuvali-scho-nezabarom-zroblyat-zayavu-schodo-tayvanyu

США, Японія та Південна Корея анонсували, що незабаром зроблять заяву щодо Тайваню

 • 1129081 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. У Вашингтоні на саміті, який відбудеться 18 серпня, США, Японія та Південна Корея планують зробити спільну заяву щодо безпекової ситуації у Тайвані. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата 

"Спільна заява США, Японії та Південної Кореї містить положення про підтримку миру та стабільності в Тайванській протоці. Очікується, що точні формулювання цього та інших положень будуть обговорюватися до останньої хвилини", - повідомило джерело.

Деталі

Джерело видання, знайоме з підготовкою до саміту, повідомило виданню, що по підсумкам зустрічі країни висловлять занепокоєння щодо бажання Китаю змінити статус суверенного Тайваню.

Зазначається, що формулювання заяви має бути таким, що відповідає попереднім позиціям США з цього питання. Водночас, воно не має призвести до різкої ескалації риторики з Пекіном.

Нагадаємо

Десять літаків ВПС Китаю увійшли в зону протиповітряної оборони Тайваню в середу, супроводжуючи п'ять китайських військових кораблів, які здійснювали патрулювання в режимі "бойової готовності".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 6963903 переглядiв

    У Дніпрі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 2530225 переглядiв

    Окупанти готуються до нової хвилі “мобілізації” на ТОТ - ЦНС

     • 970709 переглядiв