ssha-vpershe-v-istoriyi-priynyali-na-ozbroyennya-boyoviy-korabel-v-inozemnomu-portu

США вперше в історії прийняли на озброєння бойовий корабель в іноземному порту

 • 865735 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. США вперше у своїй історії прийняли на озброєння військовий корабель у порту іноземної держави, пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

У порту Сіднея спустили на воду корабель USS Canberra ВМС США. Бойовий корабель класу Independence було введено в дію на австралійській військово-морській базі в гавані Сіднея. Він названий на честь крейсера ВМС Австралії, який був потоплений за підтримки висадки морської піхоти США на Гуадалканалі у 1942 році.

"Австралійці можуть пишатися тим, що цей корабель, спроектований у Західній Австралії місцевою промисловістю і названий на честь HMAS Canberra, вперше в історії ВМС США вводиться тут тут", - йдеться в заяві міністра оборони Австралії Річарда Марлеса.

Церемонія відбулася в рамках навчань Talisman Sabre між США та Австралією. Навчання, які проходять раз на два роки протягом двох тижнів, включають імітацію наземних і повітряних боїв, а також висадку морського десанту.

Крім Австралії та США, у них беруть участь сили з Канади, Фіджі, Франції, Німеччини, Індонезії, Японії, Нової Зеландії, Папуа-Нової Гвінеї, Південної Кореї та Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 627629 переглядiв

    Зеленський: Контрнаступ ЗСУ скоро “набере обертів”

     • 203292 переглядiв

    Росіяни поцілили у Спасо-Преображенський собор в Одесі

     • 715688 переглядiв

    Пуски ракет на Одещину - у мережі з'явилось відео

     • 430001 переглядiв

    В Одесі пролунали потужні вибухи - ЗМІ

     • 528691 переглядiв