ukenru
ssha-pogrozhuyut-iranu-izolyatsiyeyu-cherez-raketni-viprobuvannya

США погрожують Ірану ізоляцією через ракетні випробування

 • 9152 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. США винесли попередження Ірану щодо запланованих запусків космічних ракет, які порушать постанову Радбезу ООН стосовно балістичних ракет. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що заплановані в Ірані запуски ракет пов’язані з технологією балістичних ракет. За його словами, "іранська деструктивна політика" ставить під загрозу міжнародну стабільність та безпеку, і США не будуть "просто стояти і дивитись".

"Ми радимо режиму переглянути ці провокаційні запуски і припинити будь-яку активність, пов’язану з балістичними ракетами, щоб уникнути глибшої економічної та дипломатичної ізоляції", - сказав він.

На переконання Помпео, запуски ракет порушує постанову Радбезу ООН 2231, яка схвалила ядерну угоду 2015 року між Іраном та світовими державами. Вона закликає Іран не розробляти балістичні ракети, здатні доставляти ядерну зброю.

Держсекретар США також заявив, що Іран багаторазово запускав балістичні ракети середньої дальності попри постанову Радбезу ООН.

У травні 2018 Дональд Трамп вирішив вийти з угоди з Іраном.

Нагадаємо, 2 грудня Іран заявив про намір продовжувати ракетні випробування

США направили атомний авіаносець у Перську затоку для демонстрації сили Ірану.

Іран підтвердив недавнє випробування балістичних ракет, яке було засуджене Сполученими Штатами. 

Українські Національні Новини

Новини Світу