ssha-mayut-zmusiti-kitay-chesno-govoriti-pro-pokhodzhennya-covid-19-posol

США мають змусити Китай чесно говорити про походження COVID-19 - посол

 • 1598026 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Посол США в Китаї Ніколас Бернс заявив, що Вашингтон повинен змусити Пекін бути більш чесним щодо походження пандемії COVID-19. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Бернс, виступаючи по відеозв'язку на заході Торгової палати США, сказав, що Сполучені Штати повинні підштовхнути Китай до більш активної ролі у Всесвітній організації охорони здоров'я, якщо вони хочуть зміцнити агентство охорони здоров'я Організації Об'єднаних Націй.

«І звичайно, будьте чеснішими щодо того, що сталося три роки тому в Ухані з виникненням кризи COVID-19», - сказав Бернс.

Контекст

Коментарі Бернса пролунали після того, як у неділю Wall Street Journal повідомило, що міністерство енергетики США дійшло висновку, що пандемія, ймовірно, виникла через витік із китайської лабораторії, що Пекін заперечує.

Міністерство енергетики винесло своє рішення з «низьким ступенем достовірності» у секретному розвідувальному звіті, нещодавно наданому Білому дому та ключовим членам Конгресу, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на людей, які читали розвідувальний звіт.

Чотири інші агентства США разом із національною розвідувальною групою все ще вважають, що COVID-19, ймовірно, був результатом природної передачі, тоді як дві ще не визначилися, повідомляє Wall Street Journal.

На прохання прокоментувати звіт Wall Street Journal міністерство закордонних справ Китаю послалося на звіт ВООЗ та Китаю, в якому вказувалося на природне походження пандемії, ймовірно, від кажанів, а не на витік з лабораторії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Глава "Укрзалізниці" йде у відставку

     • 1124179 переглядiв