ukenru
spravi-na-400-mln-grn-privatbank-vimagaye-pereglyanuti-rishennya-sudiv-po-a-banku-i-fk-dinamo-surkisiv

Справи на 400 млн грн: ПриватБанк вимагає переглянути рішення судів по "А-Банку" і ФК "Динамо" Суркісів

 • 17770 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. "ПриватБанк" 22 травня звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва і Шостого апеляційного адміністративного суду із заявами про перегляд за нововиявленими обставинами постанов суду за позовами "А-Банк" і ФК "Динамо" Київ, що належать родині Суркісів. Згідно з цими постановами, з "ПриватБанку" було стягнуто майже 407 млн грн у 2018 році, передає УНН з посиланням на пресслужбу "ПриватБанку".

Уточнюється, що підставою для подачі заяв стало встановлення "ПриватБанком" обставини, що бізнесмен Ігор Суркіс підтвердив свою спільну власність з колишнім акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським в медіагрупі "1 + 1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фурса про справу "ПриватБанку": у Суркісів - роздвоєння особистості

Таке підтвердження міститься в позові Суркіса, який був поданий співвласником "А-Банку" в кінці минулого року до суду в Лондоні, що є однією з підстав для висновку про його зв'язки з "ПриватБанком".

"Обставина володіння і розпорядження часткою в телеканалі "1 + 1" спростовувалася і спростовується паном Суркісом і пов'язаними з сім'єю Суркісів компаніями в Україні. Українські суди задовольнили позови "А-Банку" і ФК "Динамо" Київ, серед іншого, на підставі висновку про відсутність у пана Суркіса права власності на частку в медіагрупі "1 + 1", - пояснили в "ПриватБанку".

"ПриватБанк" вважає, що рішення у справах "А-Банку" і ФК "Динамо" Київ повинні бути переглянуті у зв'язку з нововиявленими обставинами.

Як писав УНН, 27 квітня ВС скасував засідання у справі "Суркісів-Привату" і заявив про тиск. Згодом з'ясувалося, що тиск на себе судді бачать у публічних коментарях окремих активістів, представників "Привату", керівниці ОГП, а також в повідомленнях ЗМІ "на користь Суркісів".

Ірина Венедіктова, у своєму коментарі щодо "Привату", говорила про те, що прокурори "переслідують виключно мету сприяти суду в здійсненні правосуддя".

Нагадаємо, на думку економістів і політологів, спір "Суркісів-Привату" вже давно чисто політичний: питання лише в тому, яку позицію в ньому обере президент Зеленський.

Наступне засідання за позовом офшорних компаній Суркіса ВС планує провести 15 червня.

Українські Національні Новини

Економіка